''Dat hebben de jongens negentig minuten lang uitgestraald''

''Dat hebben de jongens negentig minuten lang uitgestraald''

In navolging van Feyenoord 1 heeft ook Feyenoord onder 19 de supercup in een uitwedstrijd tegen PSV veroverd. De Eindhovenaren gingen met 2-3 ten onder tegen een sterk Feyenoord. Trainer Dirk Kuyt was dan ook erg tevreden over zijn ploeg.

"Ik denk dat we de eerste helft prima begonnen en dat we de wedstrijd controleerden. We zeiden op de bank al tegen elkaar 'de jongens vergeten zichzelf te belonen' en plots scoort Orkun Kokcü een schitterende bal in de bovenhoek en dat was ook terecht, denk ik. Daarvoor hadden we een aantal momenten waar we ook hadden kunnen scoren. Als PSV gevaarlijk was, was dat door toedoen van onszelf."

PSV kwam tot twee keer terug in de wedstrijd, maar vlak voor tijd was de 2-3 van Naoufal Bannis de tegenstander te machtig. Kuyt vond de twee tegendoelpunten onnodig, zo vertelt hij aan RTV Rijnmond, maar trots overheerst. "Ik heb in de kleedkamer ook aangegeven aan de jongens dat ik ontzettend trots op ze ben: de manier waarop ze karakter tonen en steeds weer op zoek gaan naar de voorsprong. Zelfs vijf minuten voor tijd. We wilden hier absoluut winnen en dat hebben de jongens negentig minuten lang uitgestraald en dat is een heel groot winstpunt."

[dumpitem=17543]

[readmore=48071]

Lees meer over
PSV Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties