Malacia blikt terug: ''Je moet laten zien dat je hoort te spelen''

vrijdag 24 augustus 2018 19:19 51.680 keer bekeken 52 reacties Pro Shots

Tyrell Malacia is weer basisspeler bij Feyenoord. De jonge verdediger kreeg begin dit seizoen een tegenslag te verwerken. Vorig seizoen was hij de eerste vervanger van Ridgeciano Haps. Dit seizoen moest hij enkele wedstrijden plaatsnemen op de reservebank en kreeg Calvin Verdonk de voorkeur als linksback.

"In de voorbereiding ben ik gestart, maar daarna heeft de trainer de keuze gemaakt om iemand anders te laten spelen", blikt hij terug in Feyenoord TV. "Maar nu sta ik er weer. Tuurlijk, je zit daar dan wel even mee, maar je moet door en ervoor zorgen dat je weer gaat spelen."

"Vorig seizoen in het eerste deel had ik ook zo'n soort tegenslag, maar daar ben ik toen goed uitgekomen door hard te werken", vervolgt de linksback. "Ik denk dat ik daar nu ook goed mee bezig ben. Ik doe altijd mijn best en probeer alles uit de trainingen te halen, of het nou goed of slecht met me gaat."

"Ik heb veel gesproken met belangrijke mensen om me heen en ik denk dat dat mij heel goed heeft gedaan. Ik ben daardoor weer lekker in mijn vel komen te zitten en ben steeds beter gaan trainen. Je hebt altijd moeilijk periodes, ik had zo'n periode. Ik heb veel gesproken met mijn ouders en mijn oom, dat heeft me goed gedaan."

In de eerste competitiewedstrijd van Jong Feyenoord startte hij door zijn reserveplek bij Feyenoord 1 ook in de basisopstelling. "Je kan dat van twee kanten bekijken. Je kan zeggen dat je daar weer moet spelen en je kop laten hangen, maar met die instelling ging ik daar niet heen. Ik mocht weer negentig minuten spelen, had weer plezier en moest zorgen dat ik het weer goed deed. In die wedstrijden moet je laten zien dat je hoort te spelen."

Gerelateerd nieuws
52 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75077 leden - Op dit moment zijn 397 mensen actief, waarvan 105 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved