Heerenveen - Feyenoord in gevaar: stewards dreigen met boycot

Heerenveen - Feyenoord in gevaar: stewards dreigen met boycot

De wedstrijd van sc Heerenveen - Feyenoord komt mogelijk in gevaar. De stewards zijn woedend op de Friese club en dreigen volgens Leeuwarder Courant zondag met een boycot. Aanleiding is een spandoek dat afgelopen zondag het stadion niet in mocht.

Met een spandoek wilden twee kleinkinderen hun overleden opa herdenken. Deze mocht van de club echter niet het stadion in. Toen deze later toch in het stadion hing, werd deze door een steward verwijderd. De club verklaarde in een statement echter dat een steward 'zelfstandig de beslissing genomen had' om het spandoek te weigeren. De stewards zijn hier verbolgen over, omdat zij deze opdracht gekregen hadden vanuit het commandocentrum van de club en om deze later ook te verwijderen toen deze toch in het stadion hing.

Volgens hen was het namelijk niet een individuele actie van een steward. ''Heerenveen beseft niet dat, doordat ze nu de waarheid verdoezelen, elke steward door hun eigen supporters kan worden aangevallen. Het is te hopen dat Luuc (Eisenga, de algemeen directeur van Heerenveen - red.) het boetekleed aantrekt. Anders is elke steward zondag het pispaaltje.'' De stewards dreigen nu massaal met een boycot van sc Heerenveen - Feyenoord.

sc Heerenveen zelf denkt dat het niet zo ver hoeft te komen. ''Heerenveen is een club die gedragen wordt door vrijwilligers. Wij staan vierkant achter onze stewards. Eerst moet de emotie uit de discussie. Dan moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd. We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen, maar kijken hoe we zoiets in het vervolg kunnen voorkomen. We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties