Heerenveen - Feyenoord in gevaar: stewards dreigen met boycot

maandag 20 augustus 2018 16:35 143.345 keer bekeken 287 reacties Pro Shots

De wedstrijd van sc Heerenveen - Feyenoord komt mogelijk in gevaar. De stewards zijn woedend op de Friese club en dreigen volgens Leeuwarder Courant zondag met een boycot. Aanleiding is een spandoek dat afgelopen zondag het stadion niet in mocht.

Met een spandoek wilden twee kleinkinderen hun overleden opa herdenken. Deze mocht van de club echter niet het stadion in. Toen deze later toch in het stadion hing, werd deze door een steward verwijderd. De club verklaarde in een statement echter dat een steward 'zelfstandig de beslissing genomen had' om het spandoek te weigeren. De stewards zijn hier verbolgen over, omdat zij deze opdracht gekregen hadden vanuit het commandocentrum van de club en om deze later ook te verwijderen toen deze toch in het stadion hing.

Volgens hen was het namelijk niet een individuele actie van een steward. ''Heerenveen beseft niet dat, doordat ze nu de waarheid verdoezelen, elke steward door hun eigen supporters kan worden aangevallen. Het is te hopen dat Luuc (Eisenga, de algemeen directeur van Heerenveen - red.) het boetekleed aantrekt. Anders is elke steward zondag het pispaaltje.'' De stewards dreigen nu massaal met een boycot van sc Heerenveen - Feyenoord.

sc Heerenveen zelf denkt dat het niet zo ver hoeft te komen. ''Heerenveen is een club die gedragen wordt door vrijwilligers. Wij staan vierkant achter onze stewards. Eerst moet de emotie uit de discussie. Dan moeten we een beeld krijgen van wat er daadwerkelijk is gebeurd. We moeten elkaar nu niet de zwartepiet toespelen, maar kijken hoe we zoiets in het vervolg kunnen voorkomen. We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit.''

Gerelateerd nieuws
287 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 111 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74142 leden - Op dit moment zijn 802 mensen actief, waarvan 202 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved