'Pi-Air' oppert sjeik bij Feyenoord: ''Mensen willen succes''

'Pi-Air' oppert sjeik bij Feyenoord: ''Mensen willen succes''

Met de komst van een sjeik kan Feyenoord de achterstand met Ajax en PSV inlopen. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, oud-speler van de Rotterdamse club. De clubs uit Amsterdam en Eindhoven hebben deze zomer flink geïnvesteerd in de selectie, waar Feyenoord achterbleef op dat gebied.

"Je merkt aan alles dat de schwung er nog niet in zit. Ik vraag me af of Feyenoord écht in staat is om voor de titel te spelen", zegt Van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Iedereen wil kampioen worden. Is dat realistisch?"

"Ik denk dat er een groot schip met geld binnen moet varen bij Feyenoord. Een sjeik bijvoorbeeld. Feyenoord is een topclub, alleen op deze manier gaat het lang duren voor je de aansluiting kan hebben met Ajax en PSV", aldus Pi-Air.

"De vraag is of dat bij Feyenoord past", vraagt Willem Vissers, sportjournalist van De Volkrant. "Feyenoord is echt een volksclub. Een groot deel van het Legioen zit daar totaal niet op te wachten. Engeland heeft een totaal ander structuur."

"Bijna iedere club is daar in bezit van een sjeik of buitenlandse eigenaar", vervolgt hij. "Daar zijn de clubs ook aan gewend. Is een sjeik in Feyenoord geïnteresseerd? Het Nederlandse voetbal is buiten Nederland bijna nergens op televisie te zien. Ik zou het niet willen."

Van Hooijdonk: "Mensen willen succes. Dit is een topclub. Met succes bedoel ik landstitels en eventueel Champions League-voetbal. Als je kunt garanderen dat je écht de middelen hebt om mee te doen voor het kampioenschap, maakt het de supporters helemaal niet uit. Achttien jaar lang wachten op een titel is voor Feyenoord veel en veel te lang."

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties