'Pi-Air' oppert sjeik bij Feyenoord: ''Mensen willen succes''

maandag 20 augustus 2018 00:00 125.255 keer bekeken 655 reacties Pro Shots

Met de komst van een sjeik kan Feyenoord de achterstand met Ajax en PSV inlopen. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, oud-speler van de Rotterdamse club. De clubs uit Amsterdam en Eindhoven hebben deze zomer flink geïnvesteerd in de selectie, waar Feyenoord achterbleef op dat gebied.

"Je merkt aan alles dat de schwung er nog niet in zit. Ik vraag me af of Feyenoord écht in staat is om voor de titel te spelen", zegt Van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Iedereen wil kampioen worden. Is dat realistisch?"

"Ik denk dat er een groot schip met geld binnen moet varen bij Feyenoord. Een sjeik bijvoorbeeld. Feyenoord is een topclub, alleen op deze manier gaat het lang duren voor je de aansluiting kan hebben met Ajax en PSV", aldus Pi-Air.

"De vraag is of dat bij Feyenoord past", vraagt Willem Vissers, sportjournalist van De Volkrant. "Feyenoord is echt een volksclub. Een groot deel van het Legioen zit daar totaal niet op te wachten. Engeland heeft een totaal ander structuur."

"Bijna iedere club is daar in bezit van een sjeik of buitenlandse eigenaar", vervolgt hij. "Daar zijn de clubs ook aan gewend. Is een sjeik in Feyenoord geïnteresseerd? Het Nederlandse voetbal is buiten Nederland bijna nergens op televisie te zien. Ik zou het niet willen."

Van Hooijdonk: "Mensen willen succes. Dit is een topclub. Met succes bedoel ik landstitels en eventueel Champions League-voetbal. Als je kunt garanderen dat je écht de middelen hebt om mee te doen voor het kampioenschap, maakt het de supporters helemaal niet uit. Achttien jaar lang wachten op een titel is voor Feyenoord veel en veel te lang."

Gerelateerd nieuws
655 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 236 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 8649 mensen actief, waarvan 312 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved