Verbeek kritisch: ''De mentale weerbaarheid is minimaal''

Verbeek kritisch: ''De mentale weerbaarheid is minimaal''

Feyenoord hoopt zondag het goede gevoel terug te krijgen in de wedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers kennen een teleurstellende seizoensstart, waarin ze door AS Trencin uit de Europa League werden geknikkerd. Voormalig Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek merkt dat er iets niet in de haak is in de ploeg.

"Het feit dat Giovanni van Bronckhorst zijn team na AS Trencin in bescherming nam, snap ik wel. Het missen van zoveel kansen heeft ook te maken met scherpte. Dat is net die een of twee procent hoe het zit in de groep. De sfeer, hoe ga je met elkaar om en hoe bezeten ben je om die wedstrijd echt te willen winnen? In voetbal is het altijd goed of slecht. Hoe je het ook wendt of keert, als je zoveel kansen mist is het slecht."

"Giovanni moet nu proberen dat rust bij elkaar te bewaren en zorgen dat er een team komt te staan die in dingen gaat geloven", aldus Verbeek bij FOX Sports. "De wijze waarop er irritatie is, blijkt dat er iets mankeert in de teamspirit. De mentale weerbaarheid is minimaal. Dan zie je Steven Berghuis ook een achterlijke tackle maken. Dat is niets voor hem. Hij doet het wel en het komt ergens vandaan, dat moet je opsporen en aan werken."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties