''Het heeft geen nut om nu meteen de trainer eruit te gooien''

''Het heeft geen nut om nu meteen de trainer eruit te gooien''

Feyenoord ging zondag pijnlijk onderuit tijdens de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor op bezoek bij De Graafschap met 2-0. De supporters reageerden furieus na de nederlaag, een deel sprak zelfs over een ontslag voor Van Bronckhorst.

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, snapt daar niets van. "Het heeft geen nut om nu meteen de trainer eruit te gooien, wat is dat voor onzin? Van Bronckhorst heeft gewoon vijf prijzen gepakt in de laatste drie seizoenen, dat is ongekend."

"Nu zijn er twee pijnlijke nederlagen geweest met een duidelijke boodschap en dat is dat het voetbal onvoldoende ontwikkeld is", vervolgt hij. "Daarin zou Feyenoord het moeten zoeken. Er zullen ongetwijfeld nog mutaties gaan plaatsvinden in de selectie. Dat zijn mechanismes die nu gaan werken."

"Natuurlijk is er altijd kritiek op een trainer, dat is ook terecht als je kijkt naar het voetbal, maar zeker niet als je kijkt naar wat hij Feyenoord heeft gebracht. Hij is verantwoordelijk, maar je moet ook kijken naar de selectie, hoe ontwikkelen spelers zich en zit daar progressie in?"

"Dan moet je concluderen dat het niet het geval is bij een aantal jongens dat al is vertrokken of onlangs voor veel geld kwam. Daar zul je naar moeten kijken als club. Het totale technische beleid van de club, niet alleen naar de trainer", besluit Krabbendam op de website van zijn werkgever.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties