Berghuis: ''Dat reken ik ook mezelf aan''

Berghuis: ''Dat reken ik ook mezelf aan''

Feyenoord is er niet in geslaagd het seizoen goed te beginnen. In Doetinchem was promovendus De Graafschap met 2-0 te sterk. Het is de tweede keer deze week dat Feyenoord een pijnlijke nederlaag lijdt.

"Misschien lijkt het van buitenaf niet zo - dat kan ik heel goed begrijpen - maar iedereen stopt er echt alles in", aldus Steven Berghuis na afloop in gesprek met Feyenoord TV. "Dan loopt het niet zoals we willen. We vinden niet de vrije man en we geven ze het gevoel dat ze beter en beter in de wedstrijd kunnen komen. Dan maken ze misschien een beetje gelukkig de 1-0. We herpakken ons redelijk in de tweede helft, maar de 1-1 valt niet. Na die twee rode kaarten wordt het dan heel lastig."

Berghuis is kritisch op het team, en op zichzelf. "De creativiteit en variatie die we in ons spel kunnen hebben, is er niet. Dat reken ik ook mezelf aan, daar ben ik ook verantwoordelijk voor." De rechtsbuiten is ervan overtuigd dat de ploeg wel beter kan. "Tegen Basel, Fenerbahce een aantal momenten, en Levante kwam het er wel uit, de laatste twee wedstrijden gewoon niet. Het is niet goed genoeg, dan kom je tegen elke ploeg in de problemen."

Donderdag wacht in De Kuip een vrijwel onmogelijke opgave: een 4-0 achterstand tegen AS Trencin goedmaken. "Ik geloof er wel in, alleen dan kan je iets bereiken." Wat er dan precies beter moet, weet Berghuis niet. "Dat is moeilijk om nu te zeggen. Ik snap dat het lijkt alsof we niet willen, maar dat is echt niet zo."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties