'Gio': ''Rode kaart gaat ten koste van je team en de wedstrijd''

zondag 12 augustus 2018 16:43 80.765 keer bekeken 587 reacties Pro Shots

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag zijn ploeg tegen De Graafschap opnieuw afgaan. Feyenoord eindigde de wedstrijd met een 2-0 achterstand en twee rode kaarten. In gesprek met FOX Sports heeft Van Bronckhorst het over een gebrek aan vertrouwen. 

"Na de tegenslag van donderdag hoop je een andere wedstrijd te kunnen spelen. Dat hebben we niet gedaan. Voetballend gezien was het moeizaam, dan kom je ook niet in de wedstrijd. Of het vertrouwen helemaal weg is weet ik niet. Er is weinig automatisme, we willen de bal niet hebben. Dan wordt het heel moeilijk, zeker met negen man."

Vooral de tweede rode kaart vond Van Bronckhorst onbegrijpelijk. "Ik snap niet hoe je in twintig seconden twee gele kaarten pakt. Je moet daar gewoon weglopen en zo snel mogelijk het spel hervatten. Zeker als je met tien man komt moet je rust houden in je hoofd. Dan is dit niet de goeie reactie. Het gaat ten koste van je team en uiteindelijk ook de wedstrijd."

Ook aanvoerder Robin van Persie slaagde er vandaag niet in het verschil te maken. Een kwartier voor tijd werd hij naar de kant gehaald. "Met negen man weet je dat de ruimtes die je moet belopen groter worden. Dan is het een goede keuze om Dylan in te brengen, die op dat moment wat frisser is dan Robin", legt de trainer uit.

Nu is het de vraag hoe Feyenoord het tij moet gaan keren. "Zo kort na de wedstrijd gaat er veel door je hoofd. De wedstrijd, bepaalde momenten. Dat is normaal. Maar uiteindelijk moeten we verder. Donderdag wacht weer een zware wedstrijd. Daar moeten we ons nu op concentreren."

Gerelateerd nieuws
587 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 321 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66075 leden - Op dit moment zijn 1189 mensen actief, waarvan 241 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved