"Justin was een beetje een flierefluiter"

zondag 12 augustus 2018 08:28 75.285 keer bekeken 121 reacties Pro Shots

Justin Bijlow kon de afgelopen maanden rekenen op veel complimenten, De 20-jarige doelman werd na het vertrek van collega Brad Jones verkozen tot de nieuwe nummer één onder de lat bij Feyenoord. Na een solide voorbereiding en sterk optreden in de Johan Cruijff schaal tegen PSV kreeg de goalie donderdag tegen het Slowaakse AS Trencin maarliefst vier treffers om de oren. De grote vraag is: Hoe gaat hij daar mee om?

"Goed, denk ik. Ik ken hem als een nuchtere jongen die zijn fouten snel analyseert", vertelt Maarten Stekelenburg tegenover de NOS, die Bijlow als bondscoach bij zowel Oranje onder 17 als onder 19 onder zijn hoede had. Twee jaar geleden haalde Bijlow als aanvoerder met Oranje onder 19 de halve finale van het EK in Georgië. "Justin was al voor het tweede jaar bij het team. Hij wist wat er gevraagd werd. Het is ook een jongen die de leiding pakt en een bepaalde persoonlijkheid heeft en andere daarin meeneemt."

Stekelenburg zag een andere Bijlow dan een aantal jaar ervoor bij Oranje onder 17. "Justin was toen een beetje een flierefluiter. De laatste jaren is hij een echte prof geworden. Hij focust zich op zijn eigen ontwikkeling en heeft de zaken binnen en buiten het veld goed voor elkaar wat betreft voeding en levensstijl. Dat zie je nu terug."

Ook omschrijft Stekelenburg Bijlow als een ras-Feyenoorder met een sterke mening. "Hij had meerdere keren de kans om uitgeleend te worden, maar koos er bewust voor om bij de club te blijven. Het is natuurlijk een kind van de club en ik denk dat het een doelman is die zich aan een hoog niveau kan optrekken. Als hij dat blijft doen, zie ik hem wel voor langere tijd keeper van Feyenoord 1 zijn."

Gerelateerd nieuws
121 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 36 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66075 leden - Op dit moment zijn 1028 mensen actief, waarvan 223 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved