MATCHDAY! De Graafschap - Feyenoord

MATCHDAY! De Graafschap - Feyenoord

De Eredivisie 2018-2019 begint voor Feyenoord op De Vijverberg. Zondag om 14:30 uur treffen de mannen van Giovanni van Bronckhorst promovendus De Graafschap in hun eigen thuishaven.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in Doetinchem was op 4 oktober 2015. Na dat seizoen degradeerde De Graafschap naar de Jupiler League. Afgelopen seizoen keerde de club uit Doetinchem via de play-offs terug in de Eredivisie.

Teamnieuws
Van Bronckhorst zit in Doetinchem iets ruimer in zijn keuzes ten opzichte van donderdagavond in Slowakije, waar Feyenoord met 4-0 verloor van AS Trencín. ‘We hebben een aantal spelers terug,’ zei de hoofdcoach, die in het Europa Leagueduel niet kon beschikken over Jeremiah St. Juste, Ridgeciano Haps, Nicolai Jørgensen, Yassin Ayoub, Renato Tapia, Tonny Vilhena, Eric Botteghin en Robin van Persie.

De Graafschap-trainer Henk de Jong kan zondag niet beschikken over Lars Nieuwpoort (gebroken neus) en Liban Abdulahi, die op de terugweg is na een operatie waarbij een pin uit zijn been is gehaald. Verder zijn de Doetinchemmers compleet. De Graafschap versterkte zich deze zomer onder meer met Hidde Jurjus (PSV, gehuurd), Ted van de Pavert, Erik Bakker en Stef Nijland (allen PEC Zwolle).

Trainerstaal
‘Alles wat we donderdag qua spel en instelling niet hadden, hebben we zondag nodig om tot een goed resultaat te komen. We willen de competitie goed starten, dat is nu het enige dat telt,’ zegt Van Bronckhorst. ‘De Graafschap zal vol voor een goed resultaat gaan en daar moeten wij op de juiste wijze mee omgaan. In dat opzicht moeten we laten zien dat we geleerd hebben van de wedstrijd tegen Trencín.’

De Jong verwacht dat Feyenoord getergd is na het debacle in Slowakije. ‘Er liggen mogelijkheden, vooral in de omschakeling, maar wij moeten ons niet rijk gaan rekenen. Feyenoord heeft een geroutineerde ploeg, ze zullen niet een tweede keer de fout in willen gaan.’

Vorm
Feyenoord kende een goede voorbereiding en pakte vorig weekend de Johan Cruijff Schaal door PSV na strafschoppen te verslaan. Afgelopen donderdag ging de ploeg in de derde voorronde van de Europa League echter met maar liefst 4-0 onderuit tegen AS Trencín.

De Graafschap kende qua uitslagen geen gelukkige voorbereiding. De ploeg verloor onder meer van FC Groningen, IJsselmeervogels, Aris Saloniki en Al Jazira, terwijl (buiten twee amateurclubs) alleen van SC Cambuur werd gewonnen.

Historie
De Graafschap en Feyenoord speelden veertig keer eerder tegen elkaar in de Eredivisie. Feyenoord won 29 keer, De Graafschap vier keer en zeven keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. In eigen huis won De Graafschap in de Eredivisie slechts één keer van Feyenoord (W1-G6-V13).

De laatste editie van deze wedstrijd in de Eredivisie was op 4 oktober 2015 toen Sven van Beek in de veertiende minuut de score opende door zijn eigen keeper Kenneth Vermeer te verschalken. Michiel Kramer (50’) en Eljero Elia (70’) zorgden er voor dat Feyenoord alsnog won: 1-2.

De Graafschap – Feyenoord
Zondag 11 augustus om 14:30 uur, De Vijverberg
Scheidsrechter: Van Boekel

Laatste ontmoetingen

Uit
04-10-2015 De Graafschap – Feyenoord 1-2
25-03-2012 De Graafschap – Feyenoord 0-3
03-10-2010 De Graafschap – Feyenoord 1-1
22-02-2009 De Graafschap – Feyenoord 0-2
09-02-2008 De Graafschap – Feyenoord 1-3

Thuis
19-03-2016 Feyenoord – De Graafschap 3-1
17-09-2011 Feyenoord – De Graafschap 4-0
22-01-2011 Feyenoord – De Graafschap 0-1
07-12-2008 Feyenoord – De Graafschap 1-3
04-11-2007 Feyenoord – De Graafschap 2-0

Lees meer over
Kenneth Vermeer PSV Robin van Persie Ridgeciano Haps Sven van Beek Eric Botteghin Renato Tapia Michiel Kramer Tonny Vilhena Van Beek Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties