Toornstra: ''Af en toe word je een beetje moedeloos''

Toornstra: ''Af en toe word je een beetje moedeloos''

Feyenoord ging donderdagavond kansloos ten onder tegen AS Trencin. In Zilina werd er met 4-0 verloren, en zo maakte de ploeg het wel erg lastig om het in de return nog recht te zetten. RTV Rijnmond sprak na afloop met Jens Toornstra.

"We kwamen hier met hele andere verwachtingen naartoe. Als je dan bij rust al met 3-0 achter staat, dat kan gewoon niet", aldus de middenvelder. "Af en toe word je een beetje moedeloos omdat het gewoon niet loopt zoals je wil. Het was gewoon slecht. Dat is een heel naar gevoel."

Toornstra zag de hele ploeg, inclusief zichzelf, falen in Slowakije. "Er worden fouten gemaakt, dat doen we als team. Het is niet alleen verdedigend; we hebben aanvallend ook te weinig gebracht, en in het druk zetten ook. We moeten de wedstrijd nog terugkijken, maar hier 4-0 verliezen mag nooit gebeuren."

Onderschatting wil Toornstra het niet noemen. "Ik denk dat we de afgelopen jaren wel hebben geleerd dat je niet moet onderschatten. Het was een gebrek aan scherpte, maar ik heb niet het gevoel dat dat door onderschatting komt. Waar het wel vandaan komt weet ik niet, maar dat we in de spiegel moeten kijken is wel duidelijk."

"Ik kan nu allemaal dingen roepen, maar dat het slecht was heeft iedereen gezien. Aan ons nu om het tij weer te keren." Daar is zondag tegen De Graafschap de mogelijkheid toe. "Het is fijn dat we zondag weer een wedstrijd hebben. Dan moeten we uit een heel ander vaatje tappen, want als je zondag weer zo op het veld staat sta je weer met lege handen."

Ook de return is volgens Toornstra nog niet helemaal verloren. "Alles kan. Barcelona - PSG was twee jaar geleden ook 4-0 na de heenwedstrijd. Je moet erin geloven. We hebben het onszelf heel lastig gemaakt, dat is duidelijk. Maar je moet nooit de hoop opgeven."

Lees meer over
Jens Toornstra Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties