Sleegers blikt terug: ''Dat heb ik Feyenoord wel kwalijk genomen''

woensdag 8 augustus 2018 11:22 96.555 keer bekeken 245 reacties Pro Shots

Voor ex-Feyenoorder Joey Sleegers zal het treffen tussen AS Trencin en Feyenoord extra speciaal zijn. De inmiddels 24-jarige Sleegers liep vanaf de C'tjes rond op Varkenoord en is momenteel een van de sterkhouders bij de Slowaken. Met ELF Voetbal blikte hij terug op zijn periode in Rotterdam.

Sleegers noemt het 'erg speciaal' om weer tegen Feyenoord en in de Kuip te mogen spelen. Als C-junior sloot Sleegers aan bij een gouden lichting. ''Ik kwam over van RKC Waalwijk. Mijn vader zei in mijn laatste jaar bij RKC al: 'Als je zo door gaat komt er een grotere club voor je.' Toen Feyenoord zich meldde dacht ik: ik maak de stap hogerop en ik zie wel hoe het loopt. Maar van begin van aan liep het. Ik stond op tien, net achter Anass Achahbar. We scoorden er allebei lustig op los en dat is onze hele jeugd zo geweest..''

Moeiteloos doorliep de technicus de jeugd en kreeg hij altijd een basisplek, terwijl jongens als Nathan Aké en Vincent Janssen genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Sleegers zat in de lichting met onder andere Jean-Paul Boëtius, Sven van Beek, Tonny Vilhena en Terence Kongolo. Jongens die het één voor één allemaal tot het betaald voetbal hebben geschopt. ''We werden ieder jaar kampioen en tot aan de eerste selectie heb ik nooit tegenslag gekend.''

Tot aan het eerste elftal kon Sleegers het moeiteloos bijbenen maar was voor het eerste elftal nog niet rijp genoeg. Fysiek moest er flink wat bijgetraind worden en die stappen moesten gezet worden tijdens de verhuurperiode bij FC Eindhoven in het seizoen 2014/2015.

Na een succesvol seizoen waarin hij de Gouden Stier kreeg als grootste talent van de Eerste divisie kwam hij met een goed gevoel terug bij Feyenoord. ''De club vertelde dat ze mij wilde behouden.'' Pas in de laatste week van de transferperiode veranderde die situatie. Terwijl alle teams hun selectie al rond hadden was de situatie van Sleegers verre van ideaal en was er geen zicht op speeltijd. ''Dat neem ik Feyenoord wel kwalijk."

Gerelateerd nieuws
245 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 60 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67134 leden - Op dit moment zijn 584 mensen actief, waarvan 201 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved