Verstandelijk beperkte supporter geslagen na overwinning op PSV

zondag 5 augustus 2018 21:56 124.695 keer bekeken 431 reacties Pro Shots

Een verstandelijk beperkte Feyenoord-supporter is zaterdagavond in het gezicht geslagen na afloop van de wedstrijd PSV - Feyenoord. De supporter was samen met zijn pleegouders aanwezig op het gemixte vak in het Philips Stadion.

Na de winnende strafschop van Jordy Clasie barsten Ritchie en zijn vriend Kjell in juichen uit. Een PSV-supporter merkte het gejuich op, liep 21 rijen omhoog en sloeg Ritchie vol in zijn gezicht. Dit schrijft het Algemeen Dagblad.

"Veel mensen om ons heen op de tribune hadden in de gaten dat het twee jongens met een beperking waren. Zij genoten van hun enthousiasme", zegt pleegvader Theo Maas. "Pas na de laatste strafschop ging het mis. "Het ging daarna razendsnel en er stond ineens een man voor Ritchies neus."

"Ik verwijt het mezelf dat ik het niet heb zien aankomen. Ik ben er erg van geschrokken", vervolgt hij tegen het eerder genoemde medium. "Je veronderstelt veilig te zijn in het huis van PSV. Ik verwonder me erover dat dit agressieve gedrag getolereerd wordt. Hartstikke triest."

PSV betreurt het vooral. De club heeft er samen met onder meer de KNVB voor gezorgd om de veiligheid in het stadion te garanderen. Voor 98 procent is dat volgens hem gelukt, laat de club weten via voorlichter Thijs Slegers. "Alleen in dit geval niet. Maar ook de vuurwerkgooiers in het Feyenoordvak veroordelen wij. We gaan er alles aan doen om de daders te pakken."

In onderstaande video is een blije Ritchie te zijn na de laatste strafschop. Vlak na de video kreeg hij een klap.

Gerelateerd nieuws
431 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 176 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67134 leden - Op dit moment zijn 585 mensen actief, waarvan 210 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved