PSV reageert op ophef: ''Om escalatie te voorkomen''

PSV reageert op ophef: ''Om escalatie te voorkomen''

Rondom de wedstrijd PSV - Feyenoord ontstond zaterdag nogal wat ophef. Naast dat supporters van Feyenoord vuurwerk op het veld gooiden, werden jonge supporters van de Rotterdamse club, die op het gemixte vak zat, verzocht hun shirt binnenstebuiten te keren. Een video van het voorval ging viral.

"In het veiligheidsoverleg in de aanloop naar deze wedstrijd is besproken dat we er voor moesten waken dat shirts in het vak voor genodigden mogelijk tot irritatie konden leiden", zegt Thijs Slegers, persvoorlichter van PSV, tegen Omroep Brabant. "Desondanks is besloten om geen kledingvoorschrift op te leggen, want we vonden het niet netjes om genodigden op te leggen wat ze moesten dragen."

"Ondanks allerlei maatregelen constateerden we al vóór de wedstrijd dat er in meerdere vakken een gemengd publiek zat. Om escalatie te voorkomen hebben we enkele mogelijk kwetsbare fans, zoals deze kinderen, het goedbedoelde advies gegeven om hun voorkeur niet opzichtig te tonen. Voor de duidelijkheid: het was geen eis, want die afspraak was er niet gemaakt", aldus Slegers, die met klem meldt dat het 'niet leuk is' om kinderen dit te moeten vertellen.

"Ook wij willen dat iedereen naar het voetbal kan gaan en voor zijn favoriete club kan juichen. Daarom hebben we het experiment met het flink vergrootte uitvak van harte gesteund. Het is als gastheer van de wedstrijd echter wel onze verantwoordelijkheid om te waken over de algehele veiligheid."

Lees meer over
PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties