''Op zich wel opvallend dat Verdonk de voorkeur krijgt''

''Op zich wel opvallend dat Verdonk de voorkeur krijgt''

Feyenoord strijdt zaterdagavond met PSV om de Johan Cruijff Schaal. Giovanni van Bronckhorst, hoofdtrainer van de Rotterdammers, kiest tegen de Eindhovenaren voor Calvin Verdonk als linksback. Door deze keuze moet Tyrell Malacia plaatsnemen op de reservebank.

"Vorige week speelde Verdonk ook al tegen Levante dus in dat opzicht is het niet een heel grote verrassing", zegt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam. "Wel als je kijkt naar vorig seizoen. Malacia had zich aangediend als linksback voor de komende jaren. Hij had misschien wat pech dat Feyenoord Haps had gekocht voor veel geld. Iedereen was tevreden hoe hij het invulde."

"Haps is er nu niet bij, want hij is geblesseerd", vervolgt de journalist op de website van Voetbal International. "Je zou denken dat Malacia dan de volgende in de rij is. Verdonk, teruggekeerd van NEC, krijgt nu de voorkeur in de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Dat is op zich opvallend."

Ook Sven van Beek begint op de reservebank, Eric Botteghin neemt zijn plek in. "Ik had verwacht dat Van Beek kon rekenen op een basisplaats. Hij geldt al jaren als een talentvolle verdediger. Dat hij nu op de bank begint, kan een indicatie zijn dat Feyenoord hem wil verkopen. Dat is niet raar, wat er is al een tijdje interesse voor hem."

Lees meer over
PSV NEC Ridgeciano Haps Sven van Beek Eric Botteghin Calvin Verdonk Tyrell Malacia Van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties