Wenger looft Van Persie: ''Eist van iedereen het uiterste''

Wenger looft Van Persie: ''Eist van iedereen het uiterste''

Voormalig Arsenal-coach Arsène Wenger stelt dat Robin van Persie de meest onderschatte persoonlijkheid in het topvoetbal is. De huidige aanvoerder van Feyenoord werd in 2004 op voorspraak van Wenger naar Arsenal gehaald, waar hij vervolgens doorbrak.

"Wat ik als mens in hem waardeer is dat hij niet oppervlakkig is", zegt de Fransman tegen De Telegraaf. "Als speler trainde en voetbalde hij bij mij met een ongekende intensiteit. Ik denk dat hij daarin niets in veranderd bij Feyenoord. Die intensiteit zit ook in zijn 'mens zijn'."

"Als het om het perfectioneren van de groep, het elftal op het veld of de teamspirit gaat is er bij hem geen ruimte voor grappen", vervolgt Wenger. "Hij eist van iedereen het uiterste en durft alles te benoemen."

"Denk je dat hij vroeger bang was om oudere, meer ervaren spelers de waarheid te vertellen in de kleedkamer? Totaal niet. Omdat hij eerlijk is. Geen terughoudende jongen. Hij vertelt het zoals het is. Durft voor alles de verantwoordelijkheid te dragen."

Wenger looft Van Persie: ''Eist van iedereen het uiterste''
Lees meer over
Robin van Persie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties