Clasie: ''Het is simpel: geld maakt niet gelukkig, voetbal wel''

woensdag 1 augustus 2018 17:38 113.245 keer bekeken 284 reacties Pro Shots

Jordy Clasie keerde, na een teleurstellend buitenlands avontuur, na drie jaar en een dag weer terug bij Feyenoord. De middenvelder hoopt uit te groeien tot een van de sterkhouders van de Rotterdammers. "Ik ging gewoon vanzelf steeds meer naar huis verlangen."

"In drie jaar verandert er veel. Ik ben ook anders dan toen ik wegging. Destijds was ik al een van de dragende spelers bij Feyenoord en nu ben ik hier met alleen maar nóg meer ervaring. Ik hoop die over te brengen op de jongeren, ze te helpen in hun ontwikkeling en zelf ook van invloed te zijn op ons spel. Dat zijn dus meteen al een paar mooie uitdagingen die ik voor mezelf heb gesteld", zo vertelt Clasie aan Voetbal International.

"Ik wil niet zeggen dat alles in het buitenland slecht is. Wanneer je zoals ik niet speelt, kom je jezelf tegen. Dan gaat het om andere dingen, moet je je maar zien te redden in een vreemd land zonder dat je kunt doen waarvoor je bent gekomen: spelen. Het enige voordeel daarvan is dat je jezelf leert kennen. Mentaal word je sterker. Maar dat zeg ik met de kennis van nu." 

Ondanks zijn andere manier van spelen is Clasie de directe vervanger van de vertrokken Karim El Ahmadi. "Mijn rol zal ongeveer worden zoals die van Karim in de afgelopen jaren. Ik ben een middenvelder die altijd de balans in de gaten houdt en in balbezit probeert het tempo te bepalen. Ik voel me fit, maar dat is wat anders dan wedstrijdfit."

"Ik moet concluderen dat het buitenland niet voor mij is weggelegd. Maar is dat dan iets waarvoor je je moet schamen? Ik ben het meest gelukkig als ik speel. Gebeurt dat niet, dan stapelt alles zich op bij mij. Dan zoek ik afleidingen, wil ik graag bij vrienden of familie zijn, maar je kunt niet even zo naar hen toe. Het is simpel: geld maakt niet gelukkig, voetbal wel."

Gerelateerd nieuws
284 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 82 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73914 leden - Op dit moment zijn 737 mensen actief, waarvan 224 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved