Feyenoord meteen vol aan de bak in augustus

Feyenoord meteen vol aan de bak in augustus

Met augustus is voor Feyenoord de maand aangebroken waarin het echte werk gaat beginnen. De competitie en de Europese campagne gaan van start, terwijl komende zaterdag direct de eerste prijs van het nieuwe seizoen kan worden veroverd. In totaal staan er in elk geval zes en mogelijk zelfs acht wedstrijden op het programma.

Johan Cruijff Schaal
Het seizoen 2018-2019 gaat zaterdag 4 augustus officieel van start met de traditionele wedstrijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen. PSV en Feyenoord strijden vanaf 18:00 uur in het Philips Stadion om de Johan Cruijff Schaal. Het zou de vijfde prijs in drie jaar tijd zijn die kan worden toegevoegd aan de prijzenkast in De Kuip.

Europa League
Of Feyenoord zaterdag nu wint of verliest, lang kan niet worden stil gestaan bij het resultaat in Eindhoven. Woensdag 8 augustus reist het team naar Polen of Slowakije, waar een dag later het Europese avontuur van start gaat tegen Górnik Zabrze of AS Trencín. Op donderdag 16 augustus is de return in De Kuip. Feyenoord weet na komende donderdag welke van de twee clubs de tegenstander wordt.

Wanneer Feyenoord deze voorronde overleeft, plaatst het zich voor de Play-off ronde van het toernooi. Dit is de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League. Deze duels worden gespeeld op donderdag 23 en donderdag 30 augustus.

Eredivisie
Tussen de heenwedstrijd en de return van de derde voorronde Europa League staat de eerste speelronde in de Eredivisie op het programma. Voor Feyenoord begint de competitie op zondag 12 augustus in Doetinchem tegen De Graafschap. Later deze maand volgen wedstrijden tegen Excelsior (thuis, zondag 19 augustus) en sc Heerenveen (uit, zondag 26 augustus).

Het volledige wedstrijdschema van Feyenoord in augustus is als volgt:

Datum Duel
Zaterdag 4 augustus  PSV - Feyenoord (Johan Cruijff Schaal)
Donderdag 9 augustus Górnik Zabrze/AS Trencín - Feyenoord (Europa League)
Zondag 12 augustus De Graafschap - Feyenoord (Eredivisie)
Donderdag 16 augustus Feyenoord - Górnik Zabrze/AS Trencín (Europa League)
Zondag 19 augustus Feyenoord - Excelsior (Eredivisie)
Zondag 26 augustus sc Heerenveen - Feyenoord (Eredivisie)

Bij winst in derde voorronde van de Europa League:

Datum Duel
Donderdag 23 augustus Heenwedstrijd play-offronde Europa League
Donderdag 30 augustus Return play-offronde Europa League
Lees meer over
De Kuip PSV
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties