Been tipt Vilhena als nieuwe aanvoerder van Feyenoord

Been tipt Vilhena als nieuwe aanvoerder van Feyenoord

Tonny Vilhena zou een goede opvolger zijn van Karim El Ahmadi als aanvoerder van Feyenoord. Dat is de mening van Mario Been. De Marokkaanse middenvelder, die vorig seizoen aanvoerder van de Rotterdammers was, vertrok deze zomer naar Al-Ittihad.

"Ik denk dat je een keuze moet maken voor een speler waarvan je denkt dat hij altijd gaat spelen", begint Been. "Als je dan binnen dit elftal gaat kijken, kom je misschien wel uit bij Vilhena. Hij is natuurlijk nog vrij jong, maar toch al een paar jaar aanwezig binnen dit elftal."

"Robin van Persie, daarvan weet je niet of hij elke week kan spelen. Hij is sowieso een aanvoerder, zowel binnen als buiten het veld. Het zal Vilhena ook een bepaalde status geven, hij is een jongen die dat verdient", zegt de oud-Feyenoorder tegen RTV Rijnmond.

Feyenoord versterkte zich deze zomer met Jordy Clasie, die in het verleden aanvoerder van de club was. Hij wordt gehuurd van Southampton. "Ik denk dat je eerst moet kijken wat je zelf hebt. Clasie zal moeten vechten voor een basisplaats. Er zijn meerere middenvelders."

"Sofyan Amrabat en Renato Tapia heb je natuurlijk niet voor niets gekocht op een bepaald moment. Daar verwacht je veel van. Zij zullen moeten uitmaken wie naast Vilhena op het middenveld zal spelen, want hij is wel een vaste waarde."

Lees meer over
El Ahmadi Robin van Persie Renato Tapia Sofyan Amrabat Clasie Tonny Vilhena Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties