Van Geel: ''Geen spijt van behouden Jørgensen''

zaterdag 14 juli 2018 13:08 106.375 keer bekeken 296 reacties Pro Shots

Het had niet veel gescheeld of Nicolai Jorgensen was sinds een halfjaar speler van Newcastle United. In januari was de Engelse club geïnteresseerd in de spits van Feyenoord, maar de clubs werden het niet eens over de transfersom. Martin van Geel geeft aan blij te zijn dat Jorgensen nog altijd Feyenoorder is. 

"Wij vinden dat het een totaal gebrek aan ambitie is om in januari een van je beste spelers te verkopen. Dat geeft geen goed signaal naar je achterban", beargumenteerd Van Geel in gesprek met RTV Rijnmond. "Ten tweede wil je een zo goed mogelijk seizoen draaien. Wij speelden toen nog voor de derde plek en de beker." 

"Bovendien kan je zo'n speler in januari heel moeilijk vervangen. Andere clubs maken dezelfde afwegingen als Feyenoord, dus dan ga je de hoofdprijs betalen voor een vervanger. Hij had nog voor 3,5 jaar een contract en zou nog een WK spelen. Dan is er geen enkele noodzaak bij een financieel gezond Feyenoord om hem te verkopen."

Van Geel is blij met wat Jorgensen na die transferwinter nog voor Feyenoord heeft betekend. "Ik heb totaal geen spijt. Hij heeft nog een goed half jaar gedraaid en is mede verantwoordelijk geweest voor de bekerwinst. Hij is nu meer dan welkom bij Feyenoord om nog een goed seizoen te gaan draaien en topscorer van Nederland te gaan worden."

Het argument dat Jorgensen misschien niet meer verkocht gaat worden voor de prijs die Newcastle bereid was te betalen, is voor Van Geel niet relevant. "Dat is in januari totaal niet aan de orde geweest, dat hij misschien ooit nog meer zou kunnen opleveren. Het hoeft niet, en dat is een prettige situatie. Dat is wel eens anders geweest. We gaan nu voor het sportieve en gaan weer proberen wat prijzen toe te voegen aan de afgelopen vier."

Gerelateerd nieuws
296 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 78 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74195 leden - Op dit moment zijn 145 mensen actief, waarvan 27 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved