Nieuwkoop over nederlaag: ''Het was een lesje effectiviteit''

Nieuwkoop over nederlaag: ''Het was een lesje effectiviteit''

Bart Nieuwkoop stond vandaag aan de aftrap van de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Young Boys. Ondanks de flinke uitslag denkt hij niet dat het resultaat veel zegt over het spelbeeld, zo vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

"3-0 is een grote uitslag, maar ik denk niet dat we heel veel slechter waren dan de tegenstander. Het was vooral een lesje effecitviteit. Zij hebben een paar grote, fysieke gasten staan. Dat zie je ook met standaardsituaties, waar we de goals uit krijgen. Daar moeten we aan werken", aldus Nieuwkoop, die zelf zestig minuten meedeed.

"We hebben allemaal nog maar 45 minuten gespeeld, en hebben nu de stap gemaakt naar zestig minuten. Ik ben blij dat we hier twee wedstrijden kunnen spelen en naar die zestig minuten toe kunnen werken. Ondanks de drie tegendoelpunten denk ik dat we het redelijk gedaan hebben. We stonden compact, maar het was - zoals ik zei - een lesje effectiviteit."

Er gaan geruchten dat Nieuwkoop op de rechtsbackpositie concurrentie gaat krijgen van Daryl Janmaat. "We hebben twee rechtsbacks (Nieuwkoop en St. Juste, red.) en we zijn aan elkaar gewaagd. Maar je weet dat dit bij een topclub hoort. Of het waar is of niet zal blijken."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties