Feyenoord koopt eerste pakket aandelen VvF terug

zondag 8 juli 2018 09:19 72.760 keer bekeken 524 reacties FR12.nl Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord heeft een begin gemaakt met de terugkoop van aandelen van de Vrienden van Feyenoord. De club kocht voor 3,5 miljoen iets meer dan 10 procent van de aandelen terug die de Vrienden als grote minderheidsaandeelhouder sinds 2010 in bezit hadden.

De Vrienden van Feyenoord gaven de club tussen 2010 en 2012 een kapitaalinjectie van in totaal 32,5 miljoen euro, waarmee het toen zéér noodlijdende Feyenoord nieuw toekomstperspectief kreeg. In ruil voor hun kapitaal kregen de Vrienden 49,9 procent van de aandelen in handen. Destijds werd afgesproken dat de club deze in fases zou terug kopen wanneer de financiële situatie van de club dit zou toelaten. Er werd toen ook al overeengekomen dat de Vrienden uiteindelijk hun inleg terug zouden krijgen.

Afgelopen januari gaf algemeen directeur Jan de Jong al aan dat die situatie zich aandiende. ‘De Vrienden hebben daar recht op nu Feyenoord weer kerngezond is’, sprak hij tijdens de nieuwjaarsreceptie. ‘Al was het maar omdat het échte vrienden zijn gebleken. Zij waren er toen we het ’t hardst nodig hadden.’ Met die aangekondigde terugkoop is nu dus een begin gemaakt.

Het terug (in)kopen van aandelen is prettig voor de Vrienden, aangezien zij daarmee een deel van hun ingebrachte gelden terug krijgen. Ook biedt het Feyenoord direct voordelen. Bij de eerste inkoop van aandelen is vorige maand namelijk overeengekomen dat het bij de start afgesproken dividendpercentage van de VvF wordt gehalveerd, van 4 naar 2 procent. De laatste vier jaar hebben de Vrienden wel dividend genoten maar de eerste drie jaar niet.

Wanneer Feyenoord een tweede pakket aandelen terug zal kopen van de VvF en hoe groot dit dan zal zijn, is afhankelijk van de financiële resultaten van de club. Verdere terugkoop wordt in de toekomst namelijk gefinancierd uit: spelersverkopen en extra inkomsten die de club ontvangt bij het bereiken van de groepsfase van de Europa League of de Champions League. Het valt dus niet precies aan te geven over hoeveel jaar alle aandelen van de VvF weer zullen zijn terug gekocht door Feyenoord.

Gerelateerd nieuws
524 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 83 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 14924 mensen actief, waarvan 346 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved