WK Rusland 2018: Dag 18

WK Rusland 2018: Dag 18

Frankrijk en Uruguay plaatsten zich zaterdag voor de kwartfinales van het WK in Rusland. Zondag worden er opnieuw twee wedstrijden in de achtste finales afgewerkt: Spanje - Rusland en Kroatië - Denemarken. Nicolai Jørgensen, de enige overgebleven Feyenoorder op het toernooi, hoopt de kwartfinales te bereiken ten koste van Kroatië.

16:00 uur | Spanje - Rusland* 1-1
Spanje hoopt zondag ten koste van gastland Rusland de volgende ronde van het WK te halen. De Spanjaarden kenden een moeizame groepsfase en wisten met wat geluk eerste in de poule te worden. De Russen eindigde als nummer twee in hun poule, met drie punten minder dan groepswinnaar Uruguay.

Scoreverloop
11' 1-0 Ignashevich (e.d.)
41' 1-1 Dzjoeba (strafschop)

* Rusland door na strafschoppen

Opstellingen
Spanje: De Gea; Nacho, Piqué, Ramos, Alba; Koke, Busquets, Isco; Silva, Costa, Asensio.
Rusland: Akinfejev; Fernandes, Koetepov, Ignasjevitsj; Koedrjasjov, Zjirkov; Samedov, Zobnin, Koezjajev; Dzjoeba, Golovin.

20:00 | Kroatië * - Denemarken
Feyenoorder Jørgensen neemt het zondagavond op tegen het Kroatië van sterspeler Luka Modrić. Het Deense team eindigde op de tweede plaats in Groep C met vijf punten uit drie wedstrijden. De Kroaten overtuigden in hun poule door alle wedstrijden te winnen en daardoor groepswinnaar te worden.

Scoreverloop
2' | 0-1 | M.Jørgensen
4' | 1-1 | Mandzukic

* Kroatie door na strafschoppen

Opstellingen
Kroatië: Subasic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic; Rebic, Brozovic, Modric, Rakitic, Perisic; Mandzukic.
Denemarken: Schmeichel; Kjaer, Christensen, M.Jørgensen; Dalsgaard, Eriksen, Delaney, Knudsen; Poulsen, Cornelius, Braithwaite.

Programma

Datum Tijd Land Land
Zo 1 juli 16:00 Spanje Rusland
Zo 1 juli 20:00 Kroatië Denemarken
Ma 2 juli 16:00 Brazilië Mexico
Ma 2 juli 20:00 België Japan
Di 3 juli 16:00 Zweden Zwitserland
Di 3 juli 20:00 Colombia Engeland
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties