Van Seumeren hekelt topclubs: ''Een enorme frustratie''

Van Seumeren hekelt topclubs: ''Een enorme frustratie''

Frans van Seumeren is niet blij met Feyenoord, PSV en Ajax. De eigenaar van FC Utrecht haalt dan ook hard uit naar de topclubs. Hij vindt het schandalig dat talentjes uit de Onder-11 worden weggekaapt uit de jeugdopleidingen van Utrecht.

"Wat ik graag even wil aankaarten nu we het over jeugd hebben: de top-drie heeft twaalf spelertjes van onze Onder-11 benaderd. Twaalf! Vijf jongetjes zijn we daardoor kwijtgeraakt. We hebben de hoogste graad van opleiden. We investeren er veel geld in. Maar ouders laten zich gek maken door de topclubs."

"Die jongens moeten vervolgens wisselen van school en sociale omgeving,'' vervolgt de voorzitter van FC Utrecht in gesprek met Voetbal International. ''Dat is niet alleen een klacht van ons, maar van veel clubs. Een groot probleem in ons voetbal en voor mij een enorme frustratie."

"Er zou een gentlemen's agreement moeten komen, om te garanderen dat clubs bereid blijven te investeren in jeugd. Ik zou zeggen: geen spelers tot zestien jaar weghalen. We hebben dat ooit al eens bij de KNVB gelanceerd, maar dat is nooit wat geworden."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties