''Topsportklimaat voor het eerste elftal nu gerealiseerd''

woensdag 20 juni 2018 07:29 57.455 keer bekeken 333 reacties Pro Shots

Algemeen directeur Jan de Jong is erg enthousiast over 1908, het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord. Er zit nog meer in het vat, want volgend jaar in augustus of september moet ook een nieuw complex voor de jeugd afgerond zijn. Dit zal gebeuren om de missie van Feyenoord, om 50% van de selectie uit eigen jeugd te laten bestaan, verder vorm te geven. Voor de camera van RTV Rijnmond legt De Jong uit waarom hij zo trots is op 1908. 

"Het ziet er fantastisch mooi uit, dat is één ding, maar het tweede is: het is op tijd opgeleverd en dat is tegenwoordig ook een zeldzaamheid. Het is ook nog eens binnen het budget en dat is nog een grotere zeldzaamheid. We hebben het topsportklimaat voor het eerste elftal, waar we lang van droomden, nu gerealiseerd."

"Ik was heel blij met de opmerking van Robin van Persie dat de medische staf van Feyenoord de beste was waarmee hij in zijn carriere gewerkt had. Wij hebben niet de illusie dat dit het allermooiste trainingscomplex is waar hij ooit geweest is, maar wel een van de mooiere."

Over de kosten doet De Jong niet geheimzinnig. "Het kost 9,5 miljoen euro. Daar zit voor een deel een hypotheek op en voor een deel is het uit eigen middelen betaald. We hebben gespaard, daar heeft de deelname aan de Champions League enorm bij geholpen. Dit is een gebouw dat zonder de hulp van derden en zonder subsidies uit de grond is gestampt."

Voor de supporters die de publiekelijke trainingen bij willen wonen verandert er weinig. "We zullen, net als nu, af en toe een training hebben waar het publiek gewoon langs het veld staat, maar niet in het gebouw."

Gerelateerd nieuws
333 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 84 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66541 leden - Op dit moment zijn 241 mensen actief, waarvan 107 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved