Jorgensen verslaat Tapia in WK-onderonsje

Nicolai Jorgensen heeft met zijn Denemarken het Peru van Renato Tapia met 1-0 verslagen. Beide Feyenoorders stonden aan de aftrap van hun eerste groepsfaseduel op het WK in Rusland. Yussuf Poulsen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

In een wat povere eerste helft waren er maar weinig grote kansen voor beide landen. Met name Peru probeerde het enkele keren van afstand, maar deed dat zonder echt gevaarlijk te worden.

Pas in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Peru een echt grote kans om 1-0 te maken, in de vorm van een penalty. Cueva, de man op wie de overtreding werd begaan, ging zelf achter de bal staan. Hij schoot echter hoog over, en verzuimde zo om het land van Tapia op voorsprong te zetten.

Na rust duurde het opnieuw lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Dat gebeurde pas echt in de 59e minuut, toen Yussuf Poulsen namens Denemarken de Peruviaanse doelman verschalkte: 0-1.

Tot diep in blessuretijd bleef het spannend. Peru kreeg nog een aantal gevaarlijke kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Feyenoorders

Voor Nicolai Jorgensen was de eerste wedstrijd nog niet wat hij ervan gehoopt zal hebben. De spits had het moeilijk in de voorhoede en zijn enige schot werd geblokkeerd door de voet van een Peruviaanse verdediger.

Renato Tapia speelde een degelijke wedstrijd, waarin hij het af en toe zwaar te verduren kreeg. Delaney en Kjaer kwamen beiden een keer hard in op de Feyenoord-middenvelder. In de 87e minuut werd Tapia naar de kant gehaald.