''Nederland heeft nooit de echte Smolov gezien''

donderdag 14 juni 2018 14:11 86.340 keer bekeken 180 reacties Pro Shots

Niet alleen de huidige Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat (Marokko), Brad Jones (Australië), Nicolai Jorgensen (Denemarken) en Renato Tapia (Peru) gaan naar het WK. Ook drie ex-Feyenoorders reizen met hun landen af naar het hoogste voetbalpodium: Fedor Smolov (Rusland), Sherif Ekramy (Egypte) en John Guidetti (Zweden). Voetbal International blikt terug op de tijd van Smolov bij Feyenoord.

Acht jaar geleden speelde Smolov zonder veel succes een half jaar voor Feyenoord. Leo Beenhakker weet dat nog goed. "Smolov had bij ons niet zoveel inbreng, als je nu terugblikt. Maar Mario (Been - red.) en ik hebben het toen wel goed gezien hè, dat die jongen het ver kon gaan schoppen. Iedereen die een beetje kijk op voetbal heeft, kan talent herkennen."

Een andere speler zat meer optredens van Smolov in de weg, aldus Mario Been. "Ik koos voor Luc Castaignos, een jonge speler uit de eigen jeugd waar we geld aan konden verdienen. Dat is uiteindelijk ook gelukt, met zijn transfer naar Inter. Op die manier moesten we destijds met spelers omgaan. Maar, Fedor heeft het uiteindelijk ook niet laten zien. Als hij een onuitwisbare indruk had achtergelaten, was het een andere situatie."

Smolov was hoofdzakelijk als invaller actief en eindigde bij Feyenoord op één doelpunt en twee assists in elf wedstrijden. Bij het vertrek van de aanvaller uit Nederland sprak hij nog profetische woorden. "Nederland heeft nooit de echte Smolov gezien. Ik heb geen basisplaats weten af te dwingen, maar alsnog was het een leerzame periode." Smolov speelt nu bij Krasnodar en maakte in 73 wedstrijden al 52 doelpunten.

Gerelateerd nieuws
180 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 55 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 65691 leden - Op dit moment zijn 336 mensen actief, waarvan 67 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved