Ekramy: ''Voordat ik het wist, stond ik in De Kuip''

maandag 11 juni 2018 19:09 90.445 keer bekeken 49 reacties Pro Shots

Niet alleen de huidige Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat (Marokko), Brad Jones (Australië), Nicolai Jorgensen (Denemarken) en Renato Tapia (Peru) gaan naar het WK. Ook drie ex-Feyenoorders reizen met hun landen af naar het hoogste voetbalpodium: Fedor Smolov (Rusland), Sherif Ekramy (Egypte) en John Guidetti (Zweden). Voetbal International blikte terug op de tijd van Ekramy bij Feyenoord.

"Omdat mijn landgenoot Hossam Ghaly bij Feyenoord goede verhalen vertelde over mij, nodigde de club me in mei 2004 uit voor een stage. Ik trainde twee keer apart met keeperstrainer Pim Doesburg, die na afloop niets tegen me zei. Maar in zijn ogen zag ik dat het goed zat, dat hij me echt een talent vond. Ik heb vervolgens een jaar niets van Feyenoord gehoord, totdat de club me in mei 2005 uitnodigde voor de medische keuring en ik een contract kon tekenen."

Sheriff Ekramy zou uiteindelijk maar zeven wedstrijden voor Feyenoord keepen, maar zijn debuut zullen weinig mensen vergeten zijn. "In de rust van de wedstrijd tegen FC Twente zei trainer Erwin Koeman dat ik me moest gaan opwarmen. Maikel Aerts wilde niet meer verder. Voordat ik het wist, stond ik in De Kuip. Voor Maikel Aerts is het hard, maar zo is topsport. Ik gun hem alle geluk, Maikel is een vriend. Toen mijn broer overleed, was hij de enige die me in Egypte belde en na de wedstrijd tegen FC Twente feliciteerde hij me met mijn debuut. Als je dat kunt, ben je gewoon een heel groot mens."

Sinds zijn vertrek bij Feyenoord speelde Ekramy vanaf 2010 wel 144 wedstrijden voor Al-Ahly en dwong daarmee een plaats af in de WK selectie van Egypte.

Gerelateerd nieuws
49 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 28 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67415 leden - Op dit moment zijn 824 mensen actief, waarvan 216 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved