Feyenoord Onder 15 plaatst zich niet voor bekerfinale

Feyenoord Onder 15 is er niet in geslaagd de finale van het bekertoernooi te bereiken. Het team van trainer Mark Otten speelde donderdagavond op Varkenoord gelijk tegen de leeftijdsgenoten van AZ: 1-1. Na strafschoppen verloren de jonge Feyenoorders.

Het Onder 15-team van Feyenoord Academy begon sterk aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. AZ Onder 15, dat zich enkele weken geleden al tot kampioen kroonde, had moeite om onder de druk van Feyenoord Onder 15 uit te spelen.

De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen in de eerste helft. Mimeirhel Benita zorgde met een knappe kopbal voor het eerste gevaar in de wedstrijd, maar de doelman van AZ Onder 15 hield zijn doel schoon. Na ruim twintig minuten spelen opende Saladin Oulad M'hand de score. De middenvelder werkte een voorzet van Benita binnen: 1-0.

In de tweede helft kwam AZ Onder 15 snel op een voorsprong. Uit een vrije trap maakten de bezoekers de 1-1. Niet veel later kwamen de Noord-Hollanders met tien man de staan, nadat een speler uit het team een rode kaart kreeg. Feyenoord Onder 15 kon niet echter niet profiteren van de overtalsituatie.

Een strafschoppenserie moest om daardoor uitwijzen wie het ticket naar de bekerfinale kreeg. Feyenoord Onder 15 miste uiteindelijk één keer vanaf de penaltystip, terwijl AZ Onder 15 foutloos bleef. ‘De jongens zaten er echt doorheen,’ zei trainer Otten na afloop van de wedstrijd.

Otten: ‘We hadden moeten winnen vandaag, daar hebben we genoeg kansen voor gekregen. We hebben onszelf niet beloond. Dat is dit seizoen vaker het geval geweest. Als we vandaag tegen een superieur AZ had gespeeld, zou ik er minder moeite mee hebben dan nu. Nu moeten we achteraf concluderen dat we onszelf tekort hebben gedaan. Dat is heel jammer.’

Feyenoord Onder 15 - AZ Onder 15* 1-1 (0-1)
Scoreverloop:
24' 1-0 Oulad M'Hand