Zuur competitieslot voor Feyenoord Onder 14

Feyenoord Onder 14 heeft de competitie dinsdagavond afgesloten met een zure nederlaag. Op Varkenoord kwam het team van trainer Davey van den Berg drie keer goed terug in de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV, maar verloor uiteindelijk met 3-6.

Het Onder 14-team van Feyenoord Academy had voorafgaand aan de wedstrijd weinig meer om voor te spelen. Als gevolg van een nederlaag tegen Vitesse Onder 14 was het kampioenschap definitief uit zicht geraakt.

Op jacht naar een goede afsluiting van het seizoen begon Onder 14 voortvarend, met mogelijkheden via Damian Wolff (schot over) en Yairo Lentze (gepakt door doelman). Ook aanvaller Gio-Renys Felicia had de kans om de score te openen, maar zijn inzet belandde niet achter de vijandelijke doelman. Na onoplettendheid achterin was het aan de andere kant wel raak: 0-1.

Een vroege Rotterdamse gelijkmaker na rust (treffer Daniel Lopes Varela) betekende het startsein van een zeer doelpuntrijke tweede helft. Na 54 minuten kwam PSV Onder 14 weer op een voorsprong, maar dat was van korte duur. Dankzij een goede loopactie zette Yairo Lentze zijn ploeg op 2-2. Twee minuten later kwamen de bezoekers echter alweer op 2-3.

Via een hard afstandsschot van Lamara Bogarde kwam Feyenoord Onder 14 voor de derde keer terug van een achterstand. Een grote dosis veerkracht op Varkenoord, maar na een vierde Eindhovense treffer was het verzet gebroken. In de slotfase liep PSV uit naar 3-6.

Trainer Van den Berg baalde na afloop van de wedstrijd zichtbaar van het teleurstellende competitieslot. 'We speelden een uur lang aardig, maar in de slotfase gaven we een resultaat uit handen door knullige fouten. Dat mag niet gebeuren,' zei hij. 'We hebben dit seizoen lang meegedaan om het kampioenschap. Op de momenten dat het tegenzat, zat het alleen ook écht tegen. Net zoals vandaag, dat is heel zuur.'

Feyenoord Onder 14 - PSV Onder 14 3-6 (0-1)
12' 0-1
38' 1-1 Lopes Varela