''Berghuis een van de betere spelers van Oranje''

''Berghuis een van de betere spelers van Oranje''

Het Nederlands Elftal speelde gisteren een slechte wedstrijd tegen Italie. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman sleepte wel een 1-1 gelijkspel uit de oefenwedstrijd in het stadion van Juventus. Tonny Vilhena begon in de basis. Steven Berghuis viel de tweede helft in. Journalist Arno Vermeulen is positief over de inbreng van de twee Feyenoorders.

"Tonny Vilhena heeft laten zien dat hij de positie op de linkerkant goed kan invullen. Op de tweede spitspositie hebben Ryan Babel en Quincy Promes laten zien dat ze het kunnen, maar het was niet super. Over Ruud Vormer is het lastig iets te zeggen: hij viel tegen Slowakije goed in, maar speelden gisteren niet opvallend. Hij is in ieder geval niet de redder van Oranje."

Het Nederlands Elftal begon met vijf verdedigers en twee aanvallers. Er was geen plek voor vleugelspelers. "Verder is het heel jammer dat in dit systeem een basisplaats voor Steven Berghuis is uitgesloten. Hij is met zijn dribbels en voorzetten een van de betere spelers van Oranje. Als Nederland 4-3-3 zou spelen, zou hij zeker een basisplaats hebben," besluit Vermeulen in gesprek met de NOS.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties