Driessen over boek Kuyt: ''Allemaal een beetje opgeblazen''

Driessen over boek Kuyt: ''Allemaal een beetje opgeblazen''

Dirk Kuyt nam zondag afscheid van het profvoetbal. In aanloop naar de Dirk Kuyt Testimonial deed het boek van de oud-voetballer behoorlijk wat stof opwaaien. Giovanni van Bronckhorst kreeg de nodige kritiek in het boek. ​Na afloop van zijn afscheidswedstrijd loofde Kuyt zijn oud-trainer Van Bronckhorst.

"Dat was heel goed van Dirk", zegt Valentijn Driessen, sportjournalist van De Telegraaf, tegen RTV Rijnmond. "Het is allemaal een beetje opgeblazen. Ik heb het boek ook gelezen en toevallig gisteren nog een keer de documentaire gezien. Daar zegt hij ook veel van die dingen."

"Omdat het er nu uitgelicht werd, krijgt het een verkeerde lading. Daarom was het goed dat die geste van Dirk kwam. Giovanni en Feyenoord waren niet blij met het boek, al hoorde ik dat vooral het management van Gio er veel vaart achter had gezet. Bij Gio, zoals hij is, glijdt zoiets als olie langs zijn rug."

"Omdat iedereen zich ermee ging bemoeien, kwam Van Bronckhorst in een bepaalde hoek te staan en moest hij wel met een reactie komen. Ik vond het goed dat Dirk die zaak zondag heeft gladgestreken want volgend jaar is hij toch de trainer van Feyenoord O19 en moet dan ook samenwerken met Gio. Ik denk dat dat heel goed kan."

Ook Jens Toornstra sprak na afloop van de afscheidswedstrijd over het boek. "In de media komen altijd net de stukjes die het ergst zijn of verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden", zegt hij tegenover Voetbal International. "Ik denk dat je het hele boek moet lezen en dan pas je oordeel vellen."

Lees meer over
Jens Toornstra Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties