Elia over Larsson: ''Zal volgend jaar beter voor de dag komen''

Elia over Larsson: ''Zal volgend jaar beter voor de dag komen''

Sam Larsson kende een vrij wisselvallig eerste seizoen als speler van Feyenoord. De Zweedse aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar de destijds regerend landskampioen. In zijn eerste seizoen in de Kuip kwam hij, mede door blessureleed, tot negentien Eredivisie-wedstrijden waarin hij vier keer scoorde en vijf assists gaf.

Eljero Elia, oud-speler van Feyenoord, vindt het niet vreemd dat Larsson bij Feyenoord nog niet zijn sc Heerenveen-vorm voor een langere tijd heeft weten aan te houden. "Hoe het voetbal in Rotterdam wordt beleefd, daar moet je aan wennen", zegt hij. "Als je die Kuip instapt, voel je de steun. Maar je voelt ook de hunkering van de mensen naar succes. Het verwachtingspatroon. Als je van een kleine club komt, is dat toch even slikken."

"Kijk, Sam Larsson heeft de kwaliteiten om te slagen bij Feyenoord", vervolgt Elia in het Algemeen Dagblad. "Maar bij Heerenveen waren de supporters bij wijze van spreken al blij als hij één goede actie had. Bij Feyenoord willen ze meer zien. Dat kost tijd. Ik kwam als ervaren speler naar Feyenoord, voor mij was het anders. Jonge jongens die van kleinere clubs komen, hebben tijd nodig. Volgend jaar zullen ze beter voor de dag komen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties