Oranje O17 bereikt finale jeugd-EK; Koorevaar belangrijk

Oranje O17 bereikt finale jeugd-EK; Koorevaar belangrijk

Feyenoord Academy-doelman Joey Koorevaar heeft Oranje Onder 17 naar de finale van het Europees kampioenschap geholpen. In de halve eindstrijd keerde hij de zesde strafschop van een Engelse leeftijdsgenoot, waardoor het Nederlands team de penaltyserie met 6-5 won.

Afgelopen week eiste Koorevaar ook in de kwartfinale al een hoofdrol op door een strafschop te stoppen. Toen was een penaltyserie na een 1-1 gelijkspel tegen Ierland Onder 17 noodzakelijk. Op donderdagavond moesten strafschoppen uitsluitsel brengen na een 0-0 stand na tachtig minuten.

Feyenoorders Wouter Burger en Ramon Hendriks maakten vanaf elf meter geen fout, net als vier teamgenoten bij Oranje, waarna Koorevaar de zesde strafschop keerde. Daardoor plaatste Oranje Onder 17 – dit keer met behalve Koorevaar, Burger en Hendriks ook Crysencio Summerville in de basis - zich voor de EK-finale.

Daarin wacht komende zondag (aftrap om 19.15 uur) Italië Onder 17.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties