Elia: ''Van Bronckhorst was gewoon net m'n vader''

dinsdag 15 mei 2018 18:18 79.365 keer bekeken 211 reacties Pro Shots

Eljero Elia was één van de sterkhouders van Feyenoord in het onvergetelijke seizoen 2016/17. In gesprek met FunX vertelt de linksbuiten over zijn carrière, met daarin natuurlijk ook aandacht voor zijn succesvolle periode in Rotterdam.

"Feyenoord is m'n tweede vrouw, m'n buitenvrouw", aldus Elia. "Het eerste jaar was iets minder, maar toen pakten we de beker. Dat wilde ik doorzetten. Vanaf het begin heb ik toen gezegd: 'We worden kampioen'. En we stonden van dag één tot de laatste speeldag op de eerste plek."

"Het team was compleet en had veel ervaring. We wisten wat we aan elkaar hadden. Ik was een van de oudere jongens, dus ik moest de jongens rustig houden. In de wedstrijden probeerde ik ze op scherp te zetten en op te fokken."

Elia is vol lof over zijn trainer bij Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst. "Hoe hij mij benaderde was perfect. Als hij zag dat ik het niet goed deed, riep hij me even bij zich. Dan zei hij: 'Ik verwacht dit en dit van jou'. Hij was net m'n vader gewoon."

Een terugkeer in Rotterdam ziet Elia wel zitten. "Als jeugdtrainer bijvoorbeeld. Ik wil jonge jongens beter maken, bewust van voetbal en het leven eromheen. Het is een heel nieuwe generatie, de generatie van social media en telefoontjes. Trainers van nu, de oude garde, worden boos op die spelers. Je hoeft niet boos te worden, je kan ook op een andere manier met jongens praten. Zoals hoe mijn trainers mij hebben benaderd", aldus Elia.

Gerelateerd nieuws
211 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 55 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66096 leden - Op dit moment zijn 999 mensen actief, waarvan 241 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved