Onder 18 sterkste in streekderby, zevenklapper voor Onder 15

Feyenoord Onder 18 heeft een nipte overwinning geboekt op FC Dordrecht Onder 19. In de streekderby zegevierde het team van trainer Jan Gösgens door een late goal van Mohammed Choukoud. Feyenoord Onder 14 verspeelde juist de overwinning in de absolute slotfase. Ver in blessuretijd kwam de leeftijdsgenoten van De Graafschap nog langszij: 2-2. De verslagen van deze wedstrijden lees je hier.

Feyenoord Onder 18 wint nipt van FC Dordrecht Onder 19
Feyenoord Onder 18 heeft de wedstrijd tegen het Onder 19-team van FC Dordrecht gewonnen. Het team van trainer Jan Gösgens versloeg het team zaterdagmiddag met 1-0 op Varkenoord.

De eerste kans van de wedstrijd was voor het Onder 18-team van Feyenoord Academy. Verdediger Leon-Cardi Wong-Si-Kwi kopte na een hoekschop van Ridouan Kasrioui net naast het vijandelijke doel. Enkele minuten later was er gevaar aan de andere kant, maar doelman Wouter Beukers tikte een inzet van FC Dordrecht Onder 19 knap uit zijn doel.

Na bijna een half uur spelen zorgde Nelson Amadin voor een goede voorzet richting het zestienmetergebied. Kasrioui haalde daarna hard uit, maar zijn schot vloog langs het doel. Tegen het einde van de eerste helft werden de bezoekers opnieuw gevaarlijk, maar opnieuw verrichtte doelman Beukers een puike redding.

De tweede helft werd een stuk minder attractief dan de eerste helft. FC Dordrecht probeerde aan te vallen, maar kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Feyenoord Onder 18. Ook Feyenoord Onder 18 had moeite met het aanvalsspel.

Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het Mohammed Choukoud die de 1-0 binnenschoot. Invaller Delpiero Reboe kreeg daarna een gigantische kans op de 2-0, maar oog in oog met de doelman schoot hij de bal hard over.

‘Het was een matige wedstrijd,’ zei trainer Gösgens na afloop van de gewonnen streekderby. ‘We speelden tegen een tegenstander die alles op alles zette om vooral niet te verliezen, zij kunnen namelijk nog degraderen. Het zorgde voor een weinig aantrekkelijke wedstrijd, maar de drie punten zijn binnen.’

Feyenoord Onder 18 - FC Dordrecht Onder 19 1-0
81' 1-0 Choukoud

Opstelling Feyenoord Onder 18:
Beukers; Buitenhek, Fetahi (46' Kaptein), Wong-Si-Kwie, Leidsman; Reemst, Amadin (46' Reboe), Butter (68' Kubilinskas); Vlijter, Choukoud, Kasrioui (68' Heijberg).

Onder 15 verslaat ADO met zevenklapper
Feyenoord Onder 15 heeft op het eigen Varkenoord flink uitgehaald tegen ADO Den Haag Onder 15. Na een ruststand van 1-1 liepen de talenten van Mark Otten in de tweede helft uit naar een 7-1 zege.

Het duurde dus even voordat Onder 15 in het gebruikelijke ritme kwam tegen ADO. ‘We werken er hard aan om met het hele team druk uit te kunnen oefenen op de tegenstander. Als dit lukt, kan een tegenstander er nauwelijks uitkomen,’ aldus Otten, die zag dat de afstemming in de beginfase nog niet optimaal was en de bezoekers de openingstreffer maakten. ADO kwam eruit met een paar passes en trok de bal voor vanaf links, waarna de spits keeper Devin Remie passeerde.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Onder 15 steeds beter in het gewilde spel. Nog voor de pauze leverde dit enkele gevaarlijke aanvallen op waaruit het één keer raak was. Giuliany Ben-David dos Santos zorgde voor de gelijkmaker.

Na de thee begon het nog meer te lopen bij Onder 15 en kwam de ploeg al snel op voorsprong. Vanaf de flank werd de bal voor getrokken en was het invaller Max Papounidi die bij de eerste paal binnen tikte. Daarna ging het hard en liep Feyenoord binnen twintig minuten uit naar 7-1. De mooiste treffer kwam op naam van Shiloh ‘t Zand die met een fraaie stift in de verre hoek de Haagse doelman verschalkte.

Otten was zeer tevreden na afloop. ‘Deze grote uitslag komt door het sterke collectief. We kunnen zo spelen door jongens als Lennard Hartjes en Milan Hokke die zelden op het scoreformulier verschijnen maar heel belangrijk zijn. ADO is gewoon een goede ploeg, die in de laatste weken won van AZ en Ajax. Zij hadden nu in de tweede helft geen antwoord meer op ons spel.’

Feyenoord Onder 15 – ADO Den Haag Onder 15 7-1
4’ 0-1
28’ 1-1 Ben David Dos Santos
36’ 2-1 Papounidi
39’ 3-1 Benita
41’ 4-1 't Zand
43’ 5-1 Hokke
46’ 6-1 't Zand
49’ 7-1 't Zand

Opstelling Feyenoord Onder 15
Remie, Van Veldhoven, Veenvliet, Zouan, Christoffel (50’ Matabaro), Owusu (54’ Omidiji), Benita (47' Tearr), Hartjes, Ben David Dos Santos (36' Papounidi), Hokke, 't Zand (50' Rijnja).

Feyenoord Onder 14 geeft late voorsprong nog uit handen
Feyenoord Onder 14 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Het team van trainer Davey van den Berg boog een achterstand om naar een 2-2 gelijkspel.

Het Onder 14-team van Feyenoord Academy begon aardig aan de wedstrijd en bepaalde het spel op Sportpark Oranjesingel. De ploeg kreeg snel een kans via Gio-Renys Felicia, na een goede voorzet van de rechterkant. Het schot van de aanvaller ging echter over het vijandelijke doel.

Feyenoord Onder 14 had het vervolgens moeilijk tegen het zeer defensieve De Graafschap Onder 14, dat achterin goed georganiseerd stond. De thuisploeg loerde op de counter en kwam er na ruim twintig minuten spelen voor de eerste keer uit. Het leidde direct tot een treffer: 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft bleef Feyenoord Onder 14 het spel bepalen en ging het voetballend beter. De doelman van tegenstander hield met een aantal goede reddingen zijn doel lange tijd schoon. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Feyenoord Onder 14 op een verdiende 1-1. Nesto Groen, die de afgelopen maanden geblesseerd aan de kant stond, kopte een voorzet van Van der Heijden binnen.

Enkele minuten later maakte diezelfde Groen ook de 1-2 vanaf de penaltystip. De overwinning leek binnen, maar door een groot aantal blessurebehandelingen bedroeg de blessuretijd liefst dertien minuten. In de allerlaatste minuut van deze extra tijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte na een hoekschop: 2-2.

Trainer Van den Berg baalde na afloop van de wedstrijd. ‘Dit was een belangrijke wedstrijd met het oog op de titelstrijd,’ zei hij. ‘Dinsdag moeten we naar Ajax. We hadden onszelf een goede uitgangspositie kunnen geven door vandaag te winnen. Nu moeten we tegen Ajax Onder 14 helemaal winnen dinsdag, dat kunnen we ze afschudden.’

De Graafschap Onder 14 - Feyenoord Onder 14 2-2
22' 1-0
70' 1-1 Groen
72' 1-2 Groen (strafschop)