Gudde: ''Het is toch heel anders nu, die zondagmiddag''

zaterdag 12 mei 2018 19:54 89.160 keer bekeken 267 reacties Pro Shots

Eric Gudde maakte een half jaar geleden de overstap van Feyenoord naar de KNVB. De destijds algemeen directeur van Feyenoord ging aan de slag als directeur betaald voetbal bij de Nederlandse voetbalbond. In gesprek met het Algemeen Dagblad kijkt hij terug op de overstap naar Zeist.

"In verantwoordelijkheden voelt Feyenoord leiden of de KNVB leiden hetzelfde. Het gaat erom dat je presteert en de organisatie verder helpt. Alleen het ritme van presteren, man, dat is zó verschillend. Ik heb er echt wel moeite mee gehad dat het weekeinde voor het eerst in 10 jaar niet meer 'het momentum' is. Het is toch heel anders nu, die zondagmiddag."

De trainingsmethodes van Raymond Verheijen liggen al een tijdje onder vuur binnen het trainersgilde, maar Gudde ziet dat genuanceerder. "Ik heb zelf bij Feyenoord meegemaakt hoe de jeugdopleiding, die was ingezakt, met de komst van Verheijen en zijn methode weer top werd. Jeugdspelers maakten méér trainings- en wedstrijduren, juist omdat ze niet meer geblesseerd raakten. Wat niet wil zeggen dat je Verheijen blind moet volgen. En in de absolute top wordt intussen 'Verheijen-plus' gevraagd, denk ik zelf."

Als directeur wil Gudde de trainerscursus verzwaren om zo in de toekomst weer Nederlandse toptrainers af te kunnen leveren. Als algemeen directeur van Feyenoord stond hij indertijd juist achter de aanstelling van de onervaren Giovanni van Bronckhorst als trainer. "Destijds was het benoemen van Van Bronckhorst in elk geval een weloverwogen keus. Gezien de beschikbaarheid aan trainers. Feyenoord leiden als hoofdtrainer is niet iedereen gegeven, dat is wel gebleken. Bij Gio zagen we al langer: die heeft zijn ogen niet in zijn zakken gehad tijdens zijn spelerscarrière. Maar hij moest uiteraard dan wel worden omringd met expertise en ervaring en ook alle steun krijgen van ons als directie."

"Zelf zei hij bijvoorbeeld ook: Jean-Paul van Gastel is een veel ervarener veldtrainer dan ik ben. Zo stond Gio voor allerlei zaken en mensen open en zo is zijn ontwikkeling als manager van Feyenoord 1 in een razend tempo gegaan. Dat heb je soms. Maar ik zie het zeker niet als de geijkte route", aldus Gudde.

Gerelateerd nieuws
267 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 64 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66094 leden - Op dit moment zijn 1103 mensen actief, waarvan 231 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved