''Achteraf gingen we dan bij elkaar zitten om het uit te praten''

zaterdag 12 mei 2018 02:32 94.880 keer bekeken 315 reacties FR12.nl

Giovanni van Bronckhorst heeft in zijn jaren bij Feyenoord weliswaar vier prijzen gewonnen, maar de kritiek bleef er zoals gewoonlijk wel. De RVC twijfelde openlijk aan het het functioneren van de trainer, maar Dirk Kuyt sloeg met de vuist op tafel en wilde dat Van Bronckhorst niet alleen zou blijven, maar dat diens contract verlengd zou worden. En aldus geschiedde.

In zijn boek Het geloof in succes (waarin niet toevallig de woorden 'Het geloof' benadrukt zijn) wijdt hij uit over alle keuzes die hij gemaakt heeft. Niet alleen krijgt Gio de complimenten van het Feyenoord icoon, maar hij steekt ook de hand in eigen boezem: de wens van Kuyt om kampioen te worden was vermoeiend voor de omgeving. "Ik was net als Gio veel met de groep bezig. Zozeer zelfs dat als Gio iets zei, ik daar wel eens overheen ging, Dat moest niet, dat was niet goed voor de situatie. Achteraf gingen we dan bij elkaar zitten om het uit te praten."

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik het eerste jaar soms heel dwingend in de kleedkamer aanwezig was. Ik nam vaak het woord. Ik merkte dat het beter zou zijn om meer jongens bij dit proces te betrekken. Om de hele aanpak wat collectiever te maken. Het is eigenlijk niet goed om één leider in de kleedkamer te hebben, er moeten meer mensen zijn die iets uitdragen", aldus De Telegraaf in hun voorpublicatie van het boek van Dirk Kuyt. 

Kuyt vertelt veel in het boek, maar laat het achterste van zijn tong niet zien. "Omdat ik in de spelersgroep niemand zwart of belachelijk wil maken. Ik ga geen idiote details beschrijven die anderen als kwetsend ervaren."

Het Legioen hoopt op nog een jaar met Robin van Persie en Kuyt hoopt dat ook. "Robin en ik zijn eigenlijk precies het tegenovergestelde van elkaar. Fysiek en mentaal is het de omgekeerde wereld. Hij is juist mentaal heel sterk in de laatste fase van zijn carriere. Ik was fysiek nog goed, maar ik werd gek als ik in het weekend niet werd beloond. Robin moet zijn hart volgen. Ik bewonder hem alleen maar. Hij heeft zoveel pijn gehad in zijn carriere en toch is hij in deze fase van zijn loopbaan elke keer nog beslissend. Hij doet nog altijd fantastische dingen op het veld." 

Gerelateerd nieuws
315 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 54 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66069 leden - Op dit moment zijn 678 mensen actief, waarvan 118 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved