'Gio': ''Heb altijd de steun gehad en gevoeld vanuit de club''

vrijdag 11 mei 2018 19:11 65.135 keer bekeken 213 reacties Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst behaalde dit seizoen zijn vierde prijs als hoofdtrainer van Feyenoord. De Rotterdamse club won onder leiding van de trainer eerder de KNVB Beker, de landstitel en de Johan Cruijff Schaal. Daar kwam dit seizoen nog een KNVB Beker bij. In gesprek met Feyenoord TV blikt hij uitgebreid terug op het seizoen.

De vier prijzen maken Van Bronckhorst de meest succesvolle trainer van Feyenoord. "Dat is wel heel speciaal. Ik ben er heel trots op dat ik trainer van Feyenoord ben, dat is de club die in mijn hart zit. Dat ik de club samen met mijn staf en spelers deze vier prijzen heb kunnen geven is onbeschrijfelijk. Voor mij als coach, maar ook als Feyenoorder."

"Het is natuurlijk niet voor niks dat we vier prijzen winnen in drie jaar", vervolgt hij. "Het allerbelangrijkste is dat je er het geloof in hebt en er hard voor werkt. Ondanks tegenslagen op de weg naar succes blijf je vasthouden aan jouw visie en werkwijze. Dat hebben we altijd gedaan. Ik heb altijd de steun gehad en gevoeld vanuit de club. Dan zie je dat die combinatie voor succes kan zorgen."

De KNVB Beker was dit seizoen de enige prijs van Feyenoord omdat het team snel afhaakte in de titelrace. "We wisten wel wat ons te wachten stond. Het is niet makkelijk om een jaar na een kampioenschap dat vast te houden. Zeker niet door de wisselingen in de selectie en er wordt anders naar je gekeken. Andere clubs zijn geen kampioen geworden en wilden dat nu wel weer worden. Ik denk die combinatie heeft gezorgd dat we in de competitie niet hebben behaald wat we wilden."

De trainer kreeg dit seizoen de nodige kritiek te verduren. "Dat hoort bij voetbal. Voetbal is een mooie wereld, maar ook een harde wereld en je wordt beoordeeld op momenten. Dat heb ik de afgelopen jaren ook ervaren. In drie jaar win je vier prijzen, maar er zijn momenten geweest dat je onder druk stond. Als club, team en ik als coach. Ik denk dat het belangrijk is dat je dat meeneemt maar het belangrijkste is waar je naartoe wilt. Dat is het belangrijkste voor de club."

Gerelateerd nieuws
213 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 45 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66096 leden - Op dit moment zijn 999 mensen actief, waarvan 241 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved