'Gio': ''Ik ben nooit bang om talenten te laten spelen''

'Gio': ''Ik ben nooit bang om talenten te laten spelen''

Voor Giovanni van Bronckhorst zit zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord erop. In de laatste wedstrijd won zijn ploeg met 2-3 van sc Heerenveen. Even werd het nog spannend, toen de Friezen in korte tijd terugkwamen van een 0-2 achterstand.

"Het was een wedstrijd waarin de ene ploeg strijdt om play-offs en de ander eigenlijk al klaar is", begint Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "Maar dat heb ik maar een minuut of vijf teruggezien. In die vijf minuten hadden we 3-2 achter kunnen komen en viel het team uit elkaar. Maar verder ben ik tevreden over hoe we hier hebben gespeeld, en de manier waarop we nog de winnende weten te maken."

Groot aandeel in de overwinning was er voor doelman Justin Bijlow. De twintigjarige keeper stopte een penalty en voorkwam zo een voorsprong van Heerenveen. "Hoe hij presteert is heel bijzonder. We weten allemaal wat we aan hem hebben, de ontwikkeling die hij doormaakt en de toekomst die hij heeft. Het is mooi voor mij om hem te zien in die laatste twee wedstrijden. Ik ben heel blij met Justin."

Of er volgend seizoen wellicht een basisplaats in zit voor de jonge keeper weet de trainer nog niet. "Ik ben nooit bang om talenten te laten spelen. Dat was ik met Vente en Malacia ook niet. We zullen er heel goed over nadenken."

Ook Van Persie is nog een groot vraagteken voor volgend seizoen. De trainer erkent dat de positie waarop Van Persie speelt daar invloed op heeft. "Voor mijn elftal en voor Robin is het een verschil of hij in de spits of op tien staat. Als spits hoeft hij minder te lopen en kan hij meer energie in zijn acties leggen. Maar hij moet nu alles op een rijtje zetten en zijn gevoel volgen. Komende weken zullen we met elkaar gaan praten en kijken hoe het er volgend jaar uit gaat zien."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties