MATCHDAY! sc Heerenveen - Feyenoord

MATCHDAY! sc Heerenveen - Feyenoord

Feyenoord sluit het Eredivisieseizoen af met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Voor het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst staat er weinig meer op het spel in Friesland, terwijl de thuisploeg nog niet zeker is van deelname aan play-offs om Europees voetbal.

Eerder dit seizoen eindigde een duel tussen Feyenoord en sc Heerenveen in een gelijkspel. Steven Berghuis opende op 13 december 2017 de score in De Kuip, maar spits Henk Veerman bepaalde de eindstand nog voor rust op 1-1.

Teamnieuws
Van Bronckhorst stelt tegen sc Heerenveen een aantal andere spelers op dan afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (3-1 zege). Dat vertelde Feyenoords hoofdtrainer donderdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Hoeveel wisselingen ik ga toepassen weet ik nog niet, maar er zullen wel wat andere jongens starten,’ verklapte Van Bronckhorst, die sowieso niet kan beschikken over Jeremiah St. Juste.

sc Heerenveen-trainer Jurgen Streppel kan tegen Feyenoord niet beschikken over de door blessures al langer afwezigen Stijn Schaars, Martin Ødegaard en Warner Hahn (ex-Feyenoord). Linksback Kik Pierie is geschorst. Zijn plek wordt naar verwachting ingenomen door een andere oud-Feyenoorder: Lucas Woudenberg.

Visie van de trainers
‘We kunnen niet meer stijgen en niet meer dalen, maar we willen natuurlijk wel op een positieve manier afsluiten’, zei Van Bronckhorst in aanloop naar het duel in de laatste speelronde van de Eredivisie.

‘Een wedstrijd spelen tegen Feyenoord is nooit gemakkelijk,’ zei Streppel vorige week na de 3-0 nederlaag bij NAC Breda. ‘We staan zevende, dus we hebben het nog in eigen hand. Maar we zullen dan wel anders voor de dag moeten komen dan we tegen NAC hebben gedaan.’

Vorm
Bekerwinnaar Feyenoord won de laatste zeven competitiewedstrijden. In competitieverband scoorde het team van Van Bronckhorst in de laatste zes duels steeds zelfs minimaal drie keer: PEC Zwolle (u, 3-4), Excelsior (t, 5-0), FC Twente (u, 1-3), FC Utrecht (t, 3-1), Willem II (u, 1-5) en Sparta Rotterdam (t, 3-1). Ook AZ werd in de finale om de gouden KNVB Beker met drie doelpunten verschil verslagen: 0-3.

sc Heerenveen verloor slechts één van de laatste tien thuisduels in de competitie. Alleen Excelsior bleek op 24 februari dit jaar te sterk (0-1) in het Abe Lenstra Stadion. De Friese ploeg heeft nog een laatste goede resultaat nodig om helemaal zeker te zijn van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Bij winst is deelname verzekerd, bij een gelijkspel of een nederlaag is sc Heerenveen afhankelijk van de resultaten van ADO Den Haag en PEC Zwolle.

Historie
Feyenoord won in de Eredivisie zes van de laatste uitduels met sc Heerenveen. Vorig seizoen was de ploeg bijvoorbeeld met 1-2 te sterk. Reza Ghoochannejhad opende de score, maar door goals van Nicolai Jørgensen en Tonny Vilhena bleef Feyenoord op titelkoers. Op 21 mei 2015 debuteerde Van Bronckhorst in Heerenveen als hoofdtrainer van Feyenoord. Hij schoof als assistent door na het vertrek van Fred Rutten.

sc Heerenveen – Feyenoord
Zondag 6 mei om 14:30 uur, Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Makkelie

Laatste ontmoetingen
Thuis
13/12/2017 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
30/10/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2
28/01/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 1-2
24/05/2015 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2 n.v. (play-offs voor Europees voetbal)
15/08/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1

Uit
19/03/2017 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
18/10/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 2-5
21/05/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 1-0 (play-offs voor Europees voetbal)
04/02/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 3-1
08/12/2013 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2

Lees meer over
Steven Berghuis Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties