Feyenoord 2 verliest laatste competitiewedstrijd

Feyenoord 2 heeft een goede reeks wedstrijden in de Beloftencompetitie niet af kunnen sluiten met een overwinning. In Nijmegen was N.E.C. 2 maandagmiddag met 3-2 te sterk voor het team van de coaches Roy Makaay en Jan Wouters. ‘Verliezen is nooit leuk, maar zeker niet als het onnodig is’, baalde Makaay na de laatste wedstrijd van het seizoen.

Makaay zag dat Feyenoord 2 sterk begon in Nijmegen. Al na negen minuten kwamen de bezoekers namelijk op voorsprong. Bilal Basaçikoglu zette na een combinatie met spits Dylan Vente de 0-1 op het scorebord, maar nog geen vijf minuten later kwam de thuisploeg langszij uit een strafschop. Op slag van rust zorgde Emil Hansson voor een nieuwe voorsprong. ‘Na de 1-2 van Emil leek er in de tweede helft weinig aan de hand,’ beschouwde Makaay na. ‘Maar aan het einde van de wedstrijd werden we toch nog een paar keer verrast.’

Leermomenten
N.E.C. 2 kwam in de 69ste minuut voor de tweede keer langszij en verzekerde zich in de 79ste minuut zelfs van de drie punten: 3-2. Makaay: ‘Er werd een paar keer niet goed verdedigd. Onze verdedigers lieten vier keer een speler weglopen uit hun rug en daar vielen twee doelpunten uit. Dat mag niet gebeuren op dit niveau.’

Makaay baalde van de verliespartij, die volgde na vier zeges en twee gelijke spelen in de laatste zes speelronden van de Beloftencompetitie. ‘We moeten die twee tegengoals na rust maar zien als leermomenten,’ besloot Makaay, die met Feyenoord 2 na de verliespartij in de laatste wedstrijd in Poule A op de zesde plaats is geëindigd.

9' | 0-1 | Bilal
14' | 1-1 | Wouters
45' | 1-2 | Hansson