''Gustafson heeft de creativiteit die Feyenoord niet had''

''Gustafson heeft de creativiteit die Feyenoord niet had''

Wat gaat Feyenoord komende zomer doen met Simon Gustafson. De middenvelder werd dit seizoen verhuurd aan Roda JC en maakte daar negen doelpunten. Volgens oud-voetballer Mario Been beschikt de Zweed over creativiteit die de Rotterdammers momenteel niet beschikken.

"Wat gaat er met Gustafson gebeuren, is daar nog plek voor bij Feyenoord? Ik vind het een uitstekende speler. Maakt toch gewoon negen goals en geeft zeven assists voor Roda. Hij heeft de creativiteit die Feyenoord niet echt in de ploeg had. Maar goed, dat is een keuze geweest die Feyenoord gemaakt heeft."

"Volgend seizoen komt Ayoub, dan denk je: dan heb je Gustafson ook niet nodig. Toornstra is er ook nog. Dus al met al zal dat ook moeilijk worden." Mogelijk speelt de moeizame verstandhouding tussen Gustafson en Giovanni van Bronckhorst een rol. "Dat heb ik gehoord, ja."

"Gustafson speelde zijn beste wedstrijd toen bij Heerenveen-uit, die 2-5. Toen speelde hij geweldig. Daarna heeft hij heel weinig echte kansen gehad. Maar ik vond het een uitstekende speler. En wat hij bij Roda laat zien, hij maakt toch het verschil." Hij heeft nog een contract tot medio 2019 in De Kuip.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties