Dirk Kuyt geëerd met eigen fototentoonstelling

Dirk Kuyt geëerd met eigen fototentoonstelling

Dirk Kuyt staat op 7 mei in het middelpunt van de belangstelling. De 37-jarige ex-topvoetballer wordt op die dag geëerd met een foto-expositie, waarin hij zelf het centrale thema is. Kuyt, die op 27 mei 2018 afscheid zal nemen van het profvoetbal, is de afgelopen periode door topfotografen vastgelegd op Nederlandse locaties die als rode draad door zijn imposante voetballoopbaan lopen. De unieke foto’s worden uiteindelijk via een veiling te koop aangeboden. De opbrengsten gaan volledig naar de Dirk Kuyt Foundation.

Kuyt is de voorbije maanden onder andere gefotografeerd op de plek waar hij de eerste stappen op een voetbalveld zette: op het terrein van zijn eerste club Quick Boys. Ook De Kuip en De Galgenwaard, waar de Katwijker furore maakte bij respectievelijk Feyenoord en FC Utrecht, zijn decors van de fotowerken.

“Ik vind het heel mooi om vanuit een ander perspectief - door de lenzen van verschillende fotografen - terug te kijken op mijn carrière,” aldus Dirk Kuyt, die in zijn voetbalcarrière achtereenvolgens uitkwam voor Quick Boys, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe. Daarnaast speelde de oud-spits 104 interlands voor het Nederlands Elftal. In mei 2017 zette Kuyt een punt achter zijn loopbaan, nadat hij een paar dagen daarvoor zijn club Feyenoord met een hattrick naar het eerste landskampioenschap in 18 jaar schoot.

Sjaak Troost, directeur van de Dirk Kuyt Foundation: “Wij zijn verheugd met het feit dat de opbrengst van de veiling van de foto’s volledig ten behoeve van de Dirk Kuyt Foundation komt. Met dit geld kunnen wij nog meer mensen met een beperking de mogelijkheid bieden om te sporten. We zijn enorm blij dat Huawei, als partner, deze expositie mede mogelijk maakt.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties