El Ahmadi: ''Dat versterkte ons vertrouwen helemaal''

El Ahmadi: ''Dat versterkte ons vertrouwen helemaal''

De selectie van Feyenoord was vooraf bevreesd voor AZ. De Alkmaarders maakten dit seizoen veel indruk met hun spel. Vooral het koppel Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh was erg succesvol dit seizoen. AZ-trainer John van de Brom besloot voor de bekerfinale het systeem te wijzigen naar 5-3-2. Volgens Karim El Ahmadi gaf dit Feyenoord extra zelfvertrouwen.

''We zagen voor de wedstrijd dat AZ zich had aangepast, dat versterkte ons vertrouwen helemaal,'' vertelt El Ahmadi in gesprek met Voetbal International. ''We hebben veel respect voor die ploeg, wij wisten ook wel dat ze goed kunnen combineren, dat ze geweldig positiespel kunnen spelen, maar doordat ze kozen voor die variant met vijf verdedigers, haalden ze de angel uit hun eigen spel. Laat ik het zo zeggen: ik was meer bevreesd voor een AZ dat zijn eigen spel zou spelen dan een AZ dat zich ging aanpassen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties