Advocaat geniet: ''Hij is een héle grote hoor''

Advocaat geniet: ''Hij is een héle grote hoor''

Dick Advocaat heeft één jaar gewerkt met Robin van Persie bij Fenerbahçe. De trainer is onder de indruk van zijn prestaties bij Feyenoord. Afgelopen weekend scoorde hij de belangrijke 0-2 in De Kuip en besliste daarmee de wedstrijd.

''Het gaat nu precies zoals bij Fenerbahçe. In de wedstrijden die hij wél meedeed, zoals tegen Galatasaray (2-0, beide goals Van Persie) en Besiktas (1-0, Van Persie), wonnen we en scoorde hij ook gelijk. Als hij fit is, is hij nog steeds een geweldenaar, dat kon je op trainingen bij ons zien. Als hij dan gaandeweg steeds fitter werd… Ik heb met veel grote spelers gewerkt, maar hij is een héle grote, hoor.''

Van Persie twijfelt over zijn toekomst. Advocaat begrijpt hoe zwaar het af en toe kan zijn. ''Het kostte zoveel kracht. Als je ziet hoe hij met zijn lichaam bezig is, daar had ik echt veel respect voor. Hij deed er écht alles voor. Hij moet zelf een besluit nemen over zijn toekomst. Hij is wijs genoeg om te weten wat hij wil,'' zegt de trainer van Sparta in gesprek met De Telegraaf.

Advocaat is onder de indruk van Van Bronckhorst. De trainer van Feyenoord heeft het niet altijd makkelijk gehad, maar is altijd zichzelf gebleven. ''Ook toen in die mindere periode, is hij echt zichzelf gebleven en heel rustig geweest. Dat straalt hij ook uit. Hij is duidelijk, eerlijk en altijd degene geweest die het de spelers vertelde. Naar buiten toe of naar mij toe, heb ik nóóit enige onzekerheid bij hem gezien en dat heeft hij uitstekend doorgezet.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties