Kampioensfeest Onder 13 barst los na zege op Excelsior

Feyenoord Onder 13 is kampioen! Het team van trainer Gaston Taument, dat afgelopen zaterdag tegen PSV de titel al kon pakken maar toen gelijk speelde, won dinsdagavond op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Excelsior met 0-2.

Dat de talenten van Taument na de remise tegen PSV Onder 13 ditmaal wél de titel wilden binnenhalen, werd nagenoeg direct na de aftrap duidelijk. Feyenoord Onder 13 creëerde snel een groot aantal kansen. Rico Speksnijder was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar stuitte beide keren op de vijandelijke doelman. Even later zat de lat een kopgoal van Shannon de Wind in de weg. terwijl ook Jaden Slory zijn inzet op de lat zag belanden.

Na bijna twintig minuten was het alsnog raak. Na een voorzet van de rechterkant scoorde Jordan Zirkzee en twee minuten later deed de jonge aanvaller dat opnieuw, ditmaal met het hoofd (0-2). Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft speelde Excelsior Onder 13, dat nauwelijks gevaarlijk wist te worden, een stuk defensiever. Alleen via een goed afstandsschot werd Onder 13-keeper Noël Reit op proef gesteld. Met de hulp van de lat hield hij zijn doel schoon.

'In de eerste helft waren we heel gevaarlijk, vooral via onze buitenspelers', sprak trainer Taument, die na afloop getrakteerd werd op een kinderchampagne-douche. 'De tweede helft was minder. Excelsior kon niet meer en wij hoefden niet meer. Dit seizoen hebben we nog geen wedstrijd verloren, dat is heel knap. Het is zaak om ook de laatste twee competitiewedstrijden te winnen, dan zijn we officieel ongeslagen kampioen. Later spelen we tegen AZ Onder 13 voor het algeheel kampioenschap.'

Excelsior Onder 13 - Feyenoord Onder 13 0-2 (0-2)
'19 0-1 Zirkzee
'21 0-2 Zirkzee