Diks: ''Liever vierde en de beker dan de tweede plaats''

Diks: ''Liever vierde en de beker dan de tweede plaats''

Voor Kevin Diks was het een bijzonder seizoen. De huurling had het in het begin moeilijk bij Feyenoord en verdween uit de basis. Hij knokte zich echter terug en was vandaag een van de basiself die met Feyenoord de KNVB Beker pakte.

"Ik moest me vooral aanpassen. Ik moest er snel staan, daar had ik problemen mee. Ik heb toen een paar foutjes gemaakt. Ik heb een moeilijke tijd gehad", begint Diks in gesprek met Voetbal International. "Maar mijn ploeggenoten, familie en de staf hebben mij overeind gehouden. Ze geloofden in mij. Ik denk dat ik daardoor nu weer in het team sta."

Tijdens de wedstrijd klonk regelmatig 'helemaal niets in Amsterdam' in het stadion. Diks krijgt daarom de vraag of hij liever vierde wordt en de beker pakt, of tweede wordt en helemaal geen prijzen pakt, zoals dit seizoen in de hoofdstad opnieuw gebeurde. "Liever vierde worden en de beker winnen", luidt het antwoord van de rechtsback.

"Maar je wil ook in de competitie zo hoog mogelijk eindigen", voegt Diks daaraan toe. "Dat is niet gelukt. We staan vierde, waar we niet horen te staan. De Johan Cruijff Schaal en de beker staan daar los van. In de competitie hadden we het veel beter moeten doen, vooral in het begin."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties