Berghuis: ''Van tevoren weet je al dat er iets gaat gebeuren''

Berghuis: ''Van tevoren weet je al dat er iets gaat gebeuren''

Steven Berghuis heeft samen met zijn medespelers Feyenoord aan de dertiende KNVB Beker in de clubhistorie geholpen. De rechtsbuiten is vanzelfsprekend blij met de prestatie. "Ik heb gedroomd van winnen en dat hebben we gedaan", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Ondanks de 0-3 eindstand was het volgens Berghuis geen eenvoudige avond voor de Rotterdammers. "AZ was vast aan de bal. Maar je ziet ook waar wij voor staan: wij gooien de beuk erin. Met Karim El Ahmadi voorop. We gaan de strijd aan en daarin hebben we meer power dan AZ. En we maken de doelpunten op de juiste momenten."

Bij de tweede Feyenoordgoal, een prachtig stiftje van Robin van Persie, was Berghuis belangrijk in de voorbereiding. "Daar zijn finales voor, mooie doelpunten maken. Van tevoren weet je al dat er iets gaat gebeuren. Hij zal nooit blind op de keeper schieten. Altijd vindt hij weer iets."

De laatste week laaide vaak de discussie op of de bekerwinst het seizoen van Feyenoord geslaagd zou maken. "Het bekerseizoen is geslaagd, de competitie natuurlijk niet. Dat kan je best apart zien van elkaar. Vorig jaar is de competitie dik geslaagd, maar de beker weer niet. Bij Feyenoord moet de norm zijn om voor de beker én de titel tot het einde mee te doen", aldus Berghuis, die ondanks die kritiek wel een mooie avond heeft. "Ik ben blij. Jij vraagt het mij, anders begin ik nu echt niet over de competitie", lacht hij.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties