''Anders sta je niet na drie jaar met drie prijzen in handen''

vrijdag 20 april 2018 04:18 74.785 keer bekeken 336 reacties Pro Shots

Feyenoord draait weliswaar een moeizaam seizoen, maar kan zomaar de vierde prijs in twee jaar tijd pakken: de beker in 2016, het landskampioenschap in 2017, de supercup in 2017 en zondag wellicht de gouden beker in 2018. Giovanni van Bronckhorst krijgt kritiek, maar zelf staat hij er anders in: "Het gaat om prijzen winnen, daar draait alles om in topsport."

Algemeen directeur Jan de Jong opperde al een Arsène Wenger-achtige rol bij Feyenoord voor de oefenmeester. "Dat ik hier nog vijf, zes jaar blijf? Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Feyenoord. En als iets goed is, is het goed. Kijk, ook ik kan niet in een glazen bol kijken. Dus hoe lang het nog duurt, weet ik niet. Maar ik ben happy, ga dagelijks met plezier naar de club.''

"Of ik Feyenoord in drie jaar naar mijn hand heb kunnen zetten? Dat denk ik wel, anders sta je niet na drie jaar met drie prijzen in handen plus een mooie kans op prijs nummer 4", vertelt van Bronckhorst aan het Algemeen Dagblad. "Je hebt als trainer de organisatie die je neerzet binnen de mogelijkheden van de club. Je hebt de mindset die je bij spelers probeert te ontwikkelen. Je hebt de verschillende karakters van de spelers waarmee je moet omgaan. Maar alles wat je doet en ontwikkelt, doe je alleen omdat je prijzen wilt winnen. Dat heeft Feyenoord tot op heden gedaan, dat wil ik graag volhouden."

"Ik wil het hoogste. Dat is jaarlijks écht meedoen om de landstitel, prijzen pakken. Daar zit mijn drive. Budgetten bepalen lang niet alles. Oké, voor de landstitel haakten we dit seizoen te snel af. Maar de beker winnen zou gewoon weer een prijs betekenen."

Gerelateerd nieuws
336 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 106 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 66093 leden - Op dit moment zijn 1103 mensen actief, waarvan 232 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved